Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Els policies de trànsit extorsionen els turistes a Costa Rica

costarica

costarica

Si us agrada la natura en el seu  estat més pur Costa Rica és sens dubte un dels millors llocs perquè aneu de vacances. El país està ple de volcans, rius, cascades d’aigua i paisatges increïbles que us faran viure una experiència inoblidable. Però enmig d’aquests paratges tan idíl·lics s’amaguen uns personatges mesquins, perfectament uniformats, que us poden arruïnar les vacances en un tres i no res. El sistema que fan servir és simple i infal·lible: es situen estratègicament a les carreteres més transitades pels turistes a qui identifiquen fàcilment pels cotxes de lloguer que condueixen; els aturen per dir-los que els han de multar perquè han comès una “suposada” infracció i en demanen uns diners a canvi de retirar la denúncia.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En vaig ser testimoni en primera persona aquest mes d’agost. Dos policies de trànsit em van fer aturar el vehicle en un dels trams més turístics del país per dir-me que havia fet una avançament en línia continua i que havia de pagar una multa de 600 euros. Després d’uns minuts de conversa sobre la falsa infracció per la qual pretenien sancionar-me, un d’ells em va suggerir que podria oblidar l’incident a canvi d’una modesta quantitat de diners. A partir d’aquest moment vam entrar en una estranya negociació sobre quina era la quantitat “justa” que havia de pagar per lliurar-me d’una multa per una infracció que no havia comès. Per sort, possiblement aquell dia el senyor policia ja deuria haver fet una bona recaptació i en va tenir prou amb 40 euros. Així és com la policia de trànsit extorsiona als turistes de qui paradoxalment depèn gran part de l’economia d’aquest país. 

Participacions delslectors

Mésdebats