impuls a una farmacèutica catalana

Roche comença a testar un fàrmac d'Oryzon contra el càncer de pulmó

La multinacional ja ha tractat un primer pacient en el marc d'un assaig clínic crucial

Una treballadora al laboratori d’Oryzon Genomics.

Una treballadora al laboratori d’Oryzon Genomics. / SERGIO LAINZ

1
Es llegeix en minuts

La multinacional suïssa Roche ha començat a testar contra el càncer de pulmó de cèl·lules petites un fàrmac desenvolupat per l'empresa catalana Oryzon Genomics. En un comunicat, Oryzon ha informat que Roche ha tractat amb aquest fàrmac el primer pacient en un assaig clínic de fase I que es realitzarà inicialment en diversos països europeus i al Canadà.

Roche ha iniciat un assaig de recerca de dosi i d'extensió d'aquest fàrmac, administrat oralment, en pacients amb càncer de pulmó de cèl·lules petites en recaiguda i estadis avançats de la malaltia.

Notícies relacionades

Roche va adquirir el 2014 la llicència global de desenvolupament i els drets comercials de RG6016, conegut anteriorment com a ORY-1001. Després de completar-se el primer assaig clínic en leucèmia aguda, finançat per Oryzon i actualment en el procés d'anàlisi final de dades i tancament, Roche és l'únic responsable del desenvolupament clínic de RG6016.

El càncer de pulmó de cèl·lules petites és un tumor agressiu maligne que representa aproximadament el 15% de les neoplàsies pulmonars. La biotecnològica catalana Oryzon Genomics, presidida pel doctor Carlos Buesa, és una companyia especialitzada en epigenètica, una disciplina que estudia el control de la funció dels gens i que permet desenvolupar fàrmacs personalitzats.