EL FUTUR DEL TURISME

Cinc destins que perden turistes pel terrorisme i cinc que en guanyen

Tunísia, Turquia i Egipte, els més perjudicats per la falta de seguretat

tai

tai

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La inestabilitat política i els atacs terroristes acaben perjudicant destinacions tradicionalment turístiques,atacs terroristes destinacions tradicionalment turístiques, mentre que altres països es beneficien d'aquesta situació ja que el flux de visitants es desvia cap a llocs més segurs. Segons els experts, aquests són els principals destins que més turistes estan perdent per terrorisme inestabilitat política i, a l'altra banda, els països que més s'estan beneficiant d'aquestes i altres circumstàncies.

ELS QUE BAIXEN

1. TURQUIA

Els atemptats terroristes i el cop d'Estat poc estan ajudant aquest país tradicionalment barat per visitar. La xifra de turistes cau a uns ritmes alarmants.


2. TUNÍSIA

Els atacs terroristes i la inestabilitat política afecten de ple una indústria clau per al país. Molts operadors turístics i creuers han deixat d'oferir aquest destí.


3. EGIPTE

Un dels països històricament preferencials per als viatgers pateix la inestabilitat de la zona. Les perspectives no són gens bones.


4. FRANÇA

França (especialment ParísParís

és el país del món que més turistes rep, però les perspectives no són bones després dels diversos atacs terroristes  que ha patit el país i els dubtes sobre la seguretat que ofereix.  


5. GRÈCIA

La crisi econòmica va impactar fortament en aquest país, però el turisme va aguantar. No obstant, la crisi de refugiats està afectant aquest sector del qual depèn bona part del PIB del país.


ELS QUE PUGEN

1. JAPÓ

Després del terratrèmol i el posterior tsunami del 2011 el país va patir una pèrdua de turistes important, però l'abaratiment dels bitllets d'avió i la seguretat que ofereix el país estan convertint el país en focus del turisme mundial.


2. TAILÀNDIA

Ha patit recentment alguns atacs, però la seva tradició turística i el menor cost dels bitllets d'avió fan tenir al país molt bones perspectives turístiques.


3. CUBA

Els canvis que viu el país caribeny i les visites de Barack Obama i el Papa han despertat l'interès de molts viatgers internacionals.


4. IRAN

Notícies relacionades

Abans un destí gairebé tabú, la fi de les sancions i les experiències dels que han viatjat a aquest destí el converteixen en un dels països a descobrir.


5. MYANMAR

Després de 50 anys de dictadura militar, l'apertura que està vivint el país i la seva riquesa natural el situen com a lloc de viatge de futur.