ELS MERCATS. L'Ibex

París no esquitxa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Els assassinats massius de gent innocent a París, divendres passat, havien de tenir la seva lectura també en els mercats financers, especuladors per definició. Els analistes de sempre,  sovint de firmes internacionals i molt ben remunerats, van advertir que dilluns podria ser una jornada convulsa als ròdols. Res de res, oscil·lacions com en altres dilluns al llarg de l'any. Següent pas, argumentar amb els moviments de fons, és a dir, que a partir de dimarts es veuria reflectida en les cotitzacions la desconfiança dels inversors en els títols d'empreses europees. Doncs tampoc.

Davant l'escàs ressò d'aquestes recomanacions, ahir hi va haver variació. Es donen per no cotitzats els brutals assassinats de centenars de parisencs en temps d'oci. Els corredors de borsa van optar, com acostumen a fer, pel curtterminisme més descarat, van donar per amortitzada la possibilitat de pànic borsari i van passar a donar prioritat a altres indicadors. Doncs tampoc ho van tenir fàcil, perquè de les dades de les economies més rellevants només se'n desprenien creixements baixos i demanda gens estimulant.

Notícies relacionades

En aquesta tessitura, era l'ocasió de tornar al tòpic, que en finances d'alta volada és atribuir-ho tot a les decisions que pugui prendre la Reserva Federal dels EUA sobre els tipus d'interès vinculats al dòlar. A falta de dades més fiables, ahir tot se centrava en la curiositat per saber de què van parlar els integrants de la Fed el 28 d'octubre passat, conegut com a llibre beix. Es tractava d'esbrinar si el 15 de desembre hi haurà pujada de tipus del dòlar a partir dels comentaris dels reunits.

L'Ibex 35 va perdre ahir un 0,99%i es va allotjar en els 10.261 punts.