L'Ajuntament de Cornellà ha actuat contra 25 ocupacions il·legals de pisos en un any i mig

Els 17 casos en què la Guàrdia Urbana ha intervingut durant 2017 han estat perpetrats per només sis persones diferents

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

La Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat ha intervingut en 25 ocasions en ocupacions il·legals de vivendes en l'últim any i mig i en el tram que portem de 2017 ha dut a terme el doble d'intervencions que en tot el 2016, de manera que es pot afirmar que és una pràctica que va en augment.

En un comunicat, el consistori ha informat que, davant la impossibilitat de prendre mesures per falta de regulació jurídica, només es pot detenir als ocupadors en cas de què siguin atrapats forçant l'entrada a la vivenda per danys o per robatori.

A més, es dona la circumstància que els 17 casos en els quals la Guàrdia Urbana ha intervingut durant 2017 han estat perpetrats per només sis persones diferents, tres de les quals ja van realitzar ocupacions il·legals el 2016, cosa que evidencia que es tracta de persones reincidents.

El mes de març passat, l'Ajuntament va aprovar una moció per donar suport a la iniciativa de modificar la normativa per recuperar pisos ocupats il·legalment, en els termes que proposen membres del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

CONFLICTES DE CONVIVÈNCIA

Notícies relacionades

Segons el consistori, la demora en la recuperació dels pisos genera greus conflictes de convivència amb la resta de veïns, fruit dels mètodes violents i intimidatoris que utilitzen els grups organitzats que ocupen pisos il·legalment.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Okupes