Projecte

Els EUA volen enviar astronautes a la Lluna i establir les bases per explorar Mart

El vicepresident nord-americà diu que el seu país serà "la primera nació a portar la raça humana a Mart"

zentauroepp2057013 this picture taken 20 july  1969  of astronaut edwin e  aldr170502135956

zentauroepp2057013 this picture taken 20 july 1969 of astronaut edwin e aldr170502135956 / NASA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El vicepresident dels EUAMike Pence, ha afirmat que el seu país vol tornar a enviar astronautes a la Lluna i poder establir les bases per poder explorar Mart, encara que no ha donat detalls ni dates per posar en pràctica aquest desig.

"Tornarem a enviar astronautes nord-americans a la Lluna, no només per deixar-hi empremtes i banderes, sinó per construir les bases que necessitem per enviar nord-americans a Mart i més enllà", ha afirmat Pence davant el Consell Nacional Espacial a Chantilly (Virgínia).

El vicepresident ha fet aquest comentari després de publicar aquest dijous al diari 'The Wall Street Journal' un article d'opinió que aborda la mateixa idea.

"Tornarem a enfocar el programa espacial dels EUA a l'exploració humana i el descobriment. Això significa llançar astronautes més enllà de l'òrbita de la Terra per primera vegada des del 1972", afirma Pence al text.

"Això significa establir una renovada presència nord-americana a la Lluna, un objectiu estratègic crucial. I des de la base de la Lluna, els Estats Units seran la primera nació a portar la raça humana a Mart", diu el vicepresident a l'article.

Pence presideix el Consell Nacional Espacial, un òrgan de l'Oficina Executiva del president dels EUA, Donald Trump, que pretén potenciar les ambicions espacials del seu país.

El mes passat, Trump va nominar el congressista republicà Jim Bridenstine, un escèptic del canvi climàtic, com a nou administrador de l'Agència Espacial nord-americana (NASA).

Bridenstine, de 42 anys, és representant a la Cambra baixa pel primer districte de l'estat d'Oklahoma i la seva designació encara depèn de l'aprovació del Senat.

Les deixalles espacials

Com a membre del Comitè de Ciència, Espai i Tecnologia de la Cambra baixa, el congressista s'ha centrat a revitalitzar la NASA, amb la presentació d'un projecte legislatiu dirigit a aquest objectiu que porta per nom "llei del renaixement espacial nord-americà".

Notícies relacionades

El legislador també és un gran partidari de l'exploració de la Lluna i ha advertit de "l'enorme" problema que suposen els residus espacials orbitals.

Així mateix, Bridenstine ha destacat per la seva defensa de les companyies comercials per a l'espai i ha declarat que el Govern dels EUA "entén que en el futur, i fins i tot avui, serà un client de serveis espacials rutinaris, no un proveïdor".