ANUNCI OFICIAL

Neix la Volta a Catalunya femenina

L'organització de la ronda catalana anuncia una nova cursa a Montjuïc coincidint amb l'últim dia de competició masculina

volta

volta

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La Volta a Catalunya està en plena fase d'expansió. Ja res és igual, almenys per bé, des que ASO va decidir col·laborar amb la ronda catalana. Des de fa dies ja es coneixen en detall les set etapes que configuraran la pròxima edició de la prova (del 19 al 25 de març). Aquest dimecres ha transcendit que, per primera vegada a la història, la Volta comptarà amb una cursa femenina, seguint l'exemple del Tour i la Vuelta. Les dones competeixen als Camps Elisis de París i al passeig de la Castellana de Madrid abans que ho facin els homes, l'últim dia de les rondes francesa i espanyola.

ASO és la propietària del Tour i també de la Vuelta, a més del Dakar, que es disputa aquests dies a Sud-amèrica. Amb la Volta l'empresa francesa ha arribat a un acord comercial, ja que la secció de ciclisme de la Unió Esportiva Sants segueix sent la que dissenya el recorregut. No obstant, el suport de París significa augmentar l'impuls mediàtic de la prova i l'entrada de patrocinadors, a la vegada que una modernització de la Volta.

Cita a Montjuïc 

Notícies relacionades

I en aquest aspecte s'emmarca la decisió de celebrar una carrera femenina el diumenge 25 de març, a Montjuïc, al típic circuit per la muntanya olímpica que acull el tancament de la Volta des de fa uns anys. Ja hi ha acord amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona, segons ha comunicat la ronda catalana, tot i que encara s'han d'especificar els detalls tècnics de la prova femenina: horari, quilometratge i participació.

La idea arriba en ple auge del ciclisme femení i amb diferents equips, com el Movistar, que han apostat aquest any per impulsar la competició de caràcter professional entre les dones. Tant la prova femenina del Tour com la de la Vuelta són retransmeses per televisió i serveixen d'al·licient per als milers d'aficionats que se citen de manera gratuïta a les principals avingudes de París i Madrid.