98a EDICIÓ D'UNA PROVA MÍTICA

La Volta a Catalunya començarà a Calella el 19 de març

La prova finalitzarà a Barcelona i tornarà a travessar la Vall d'Aran, per on no passava des del 1993

1
Es llegeix en minuts

La 98a edició de la Volta a Catalunya començarà el pròxim 19 de març a Calella (per setena vegada consecutiva) i acabarà a Barcelona el 25 del mateix mes, segons ha explicat l'organització d'una de les proves de l'UCI World Tour més importants del calendari internacional.

La Volta tornarà a tenir un cartell de luxe, ja que s'espera la participació d'Alejandro Valverde, actual vencedor, i també de Froome, si finalment aconsegueix resoldre els seus problemes després del polèmic positiu per salbutamol a la Vuelta a Espanya. Una altra de les atraccions serà Marc Soler, figura catalana emergent que va acabar en tercera posició en l'última edició de la Volta.

Retorn a Viella

La carrera passarà per les quatre províncies catalanes i travessarà ciutats com Mataró, Valls, Viella (la prova no passa per la capital de la Vall d'Aran des del 1993) i Sant Cugat, que tornarà a tenir presència a la Volta després de vuit anys d'absència. L'estació de Vallter 2000 serà l'enclavament pirinenc del primer final en alt.

La Volta acabarà a Barcelona, amb l'etapa clàssica pel circuit de Montjuïc. L'organització anirà donant més detalls en els pròxims dies sobre el quilometratge, els desnivells i els ports de muntanya que travessarà el recorregut.

El recorregut per etapes:

Etapa 1: Calella - Calella

Etapa 2: Mataró - Valls

Etapa 3: Sant Cugat del Vallès - Vallter 2000 (Vall de Camprodon)

Etapa 4: Llanars - La Molina (Alp)

Etapa 5: Llívia - Viella (Vall d'Aran)

Notícies relacionades

Etapa 6: Viella - Torrefarrera

Etapa 7: Barcelona - Barcelona