investigació en paral·lel

La urbana acusada de matar el seu nòvio, investigada per planejar la mort del seu exmarit

Rosa Peral, presa a Wad Ras, assegurava a la presó en veu alta que l'odiava i que el volia matar

zentauroepp38981711 guardia urbana  vilanova170705231409

zentauroepp38981711 guardia urbana vilanova170705231409 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d'Instrucció 2 del Vendrell (Tarragona) ha investigat Rosa Peral, agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona en presó provisional per haver matat presumptament el seu nòvio, també guàrdia urbà, per planejar un altre crim, segons ha avançatLa Vanguardiai ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Rosa Peral volia contactar des de la presó amb un sicari per matar el seu exmarit, agent dels Mossos, i per fer-ho va demanar ajuda a diverses internes de la presó de Wad Ras.

El Jutjat del Vendrell ha investigat una denúncia contra Rosa Peral per provocació per a la comissió d'homicidi o assassinat, i posteriorment s'ha inhibit als jutjats de Barcelona perquè els presumptes fets van passar a la presó de Wad Ras.

Per 30.000 euros

Segons relata el diari esmentat, l'agent assegurava en veu alta que odiava el seu exmarit, entre altres motius perquè segons ella impedia que les seves dues filles veiessin els avis materns, i que el volia matar, i va arribar a preguntar a diverses recluses com aconseguir un sicari, a qui estava disposada a pagar 30.000 euros.

Una interna va avisar d'aquests fets un funcionari de presons, que va contactar amb l'exmarit, i aquest últim va decidir interposar una denúncia als Mossos, que han obert una investigació en paral·lel i des d'una altra unitat a la que investiga el crim pel qual ella és a la presó.

La policia barcelonina va ser enviada a presó preventiva pel Jutjat d'Instrucció 8 de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) el 16 de maig amb un altre agent del cos, Albert L., amb qui ella suposadament havia mantingut una relació, per presumptament matar el seu nòvio, Pedro R., cremar-ne el cadàver i abandonar-lo dins del seu cotxe a prop del pantà de Foix.

Notícies relacionades

A més d'aquest cas, està pendent de sentència el judici a un altre agent de la Urbana per presumptament difondre una foto sexual de Rosa Peral a tots els seus contactes de correu electrònic, el cas conegut com la 'pornovenjança'.

El judici es va celebrar el 26 d'octubre al Jutjat Penal 17 de Barcelona i la urbana --en aquest cas víctima-- i l'acusat van donar versions contradictòries: ell va negar haver difós la foto i va dir que era una venjança de la que va ser la seva parella, i ella va assegurar que només ell tenia la foto i les seves claus del correu.