MALGRAT LA PUNXADA

El Barça s'escapa una mica més a la Lliga

El líder amplia el seu avantatge sobre el València, que cau a Getafe, i manté els vuit punts de renda sobre el Madrid

marcosl41177498 deportes  messi y frank rijkaard  con su hijo en el entrenam171203195050

marcosl41177498 deportes messi y frank rijkaard con su hijo en el entrenam171203195050

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

El Barça va punxar al Camp Nou per primera vegada aquesta temporada –va cedir dos punts davant l'excel·lent Celta d'Unzué i Iago Aspas– i la jornada es vestia de negre. Però, curiosament, el líder ha tingut un cap de setmana més plàcid, malgrat aquell empat a casa, del que es podia imaginar. No només ha ampliat l'avantatge sobre el segon classificat (el València queia, incapaç de guanyar un Getafe que va jugar amb 10 durant 75 minuts) sinó que ha vist com l'ineficaç Madrid de Cristiano s'angoixava a San Mamés, barallat com està amb el gol. Només l'Atlètic, que va patir per guanyar la Reial Societat al Metropolitano, va aconseguir retallar-li dos punts al Barça.

Els altres estan més lluny (el València passa de quatre a cinc punts de desavantatge) o igual que abans de la punxada blaugrana. O sigui, el dolor de la igualada amb el Celta, unit a la greu lesió d'Umtiti, ha quedat mitigat per la sèrie d'errors aliens, que permeten al Barça viure plàcidament a la zona alta de la Lliga, sense que ningú l'intimidi, quan a més a més s'acosta un calendari perillós en el tancament del 2017: diumenge visita El Madrigal i el 23 viatja al Bernabéu per jugar el clàssic.

Encara que el nivell de producció del líder ha baixat notablement en l'última setmana (dos punts de sis possibles), els aspirants no poden seguir-lo. Curiosament quan millor ha jugat el Barça menys punts ha aconseguit.

L'excel·lent primera part a Mestalla no va tenir el premi del triomf i el carrusel d'ocasions davant del Celta va quedar aturada per una inusual debilitat defensiva. Però els altres tampoc estan gens fins. Només cal comprovar el vertigen que va patir el València quan tenia la possibilitat d'acostar-se més que mai al Barça. De cop i volta, un dels equips més fiables de la Lliga es va desplomar sobre la gespa del Coliseum.

"És la primera derrota de la temporada, però per ser la millor Lliga del món no es pot jugar en un camp així" (Parejo, capità del València) 

"És la primera derrota de la temporada, no vull posar excuses ni vull que soni com una, però per ser la millor Lliga del món, no es pot jugar en un camp així, amb les condicions en què estava", va cridar ahir indignat Parejo, el capità del València, sobre l'herba seca de l'estadi del Getafe, cosa que ja li va passar al Barça, va patir per guanyar gràcies al 'Paulinhazo', i al Madrid, que va requerir d'un salvador gol de Cristiano.

Quatre invictes a Europa

Després d'aquesta estranya jornada, l'equip de Valverde és un dels quatre únics a Europa que continua invicte. Domina a la Lliga (11 victòries i tres empats), igual que fa el Manchester City de Guardiola a la Premier (14 triomfs i un empat) i l'Inter, el nou líder de l''scudetto', amb 12 victòries i tres empats, mentre que el Nàpols de Sarri perdia aquesta condició divendres passat amb la seva derrota a casa davant el Juventus (0-1). El París SG de Neymar també queia inesperadament en la seva visita al camp de l'Estrasburg (2-1), equip que acaba d'ascendir a Primera.

Només l'Atlètic, amb vuit triomfs i sis empats, no va doblegar el genoll i segueix en aquest restringit club, encara que estigui a sis punts després de l'ensopegada blaugrana. El València ja va tornar a ser terrenal amb la seva derrota i el Madrid no va rendibilitzar els dos últims empats del Barça dessagnant-se per la seva estranya enemistat amb el gol. Messi ha marcat 13 gols a la Lliga; Cristiano, només 2 i Benzema, també 2.

Iniesta, baixa a la Champions

Notícies relacionades

Ara, el líder té una setmana tranquil·la perquè va deixar la feina europea resolta a Torí. Amb l'empat davant la Juve, l'equip de Valverde es va garantir el primer lloc, malgrat el  que passi demà davant l'Sporting de Portugal, un partit que no jugarà Andrés Iniesta perquè pateix "una elongació al soli de la cuixa esquerra". Per això, el capità va demanar el canvi a Valverde al detectar aquestes lleus molèsties musculars.

El Barça ha rebut aquest diumenge la visita de Frank Rijkaard, que anava acompanyat del seu fill, a la ciutat esportiva després de veure al Camp Nou el duel contra el Celta. "Messi és com un Déu per als nens, es mereix tots els elogis, igual que Iniesta", va proclamar el tècnic que va obrir la porta del primer equip a Leo i el mateix que va qualificar l'ara capità com el "jugador que regala caramels als seus companys".