El Barça B posa un peu i mig a Segona A

El filial blaugrana apallissa el Racing a El Sardinero després de remuntar el gol inicial dels càntabres

lpedragosa38946858 racing170618203107

lpedragosa38946858 racing170618203107

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Barça B jugarà la temporada que ve a Segona Divisió A sempre que no es produeixi una inesperada catàstrofe diumenge que ve al Miniestadi (20.15 hores), on l’equip que entrena Gerard López haurà de segellar definitivament l’ascens virtual aconseguit ahir davant el Racing de Santander a El Sardinero després d’apallissar el conjunt càntabre per un rotund 1-4.

El filial blaugrana es va sobreposar a tot, tant a l’ambient calent de l’estadi santanderí, ple fins a la bandera, com al gol inicial de l’equip local, que es va avançar gràcies a un xut ras i col·locat d’Abdón Prats després d’una doble indecisió defensiva dels centrals Fali i Marlon (1-0, minut 14).

El Racing va tenir més oportunitats d’ampliar el marcador en els primers compassos del duel, però va ser el Barça qui inesperadament va capgirar el resultat en un final de la primera part autènticament demolidor. Als 39 minuts, Marc Cardona establia l’empat, rematant a plaer dins de l’àrea, i al 43, novament Cardona posava al davant els catalans al picra amb el cap una pilota després d’un córner.

SUÁREZ ATURA UN PENAL

A la segona part, dos gols de Dani Romera (m. 66 i 80) van ampliar el resultat i van permetre als blaugranes jugar a plaer en moltes fases, també gràcies a l’expulsió d’Abdon Prats per una vermella directa arran d’una dura entrada a Palencia (m. 48).

Només un innocent penal comès per Marlon, un minut després que el Racing es quedés amb un home menys, va donar opcions de tornar-se a ficar al partit als locals, però Suárez va rebutjar el llançament d’Aquino (m. 69). El Barça B podia ampliar la golejada, però es va encallar en un parell d’atacs clars, encara que l’1-4 ja feia pensar que la Segona A és molt a prop, una categoria que el filial barcelonista va perdre fa dues temporades quan el dirigia Jordi Vinyals. Ara, els blaugranes tornen a tenir-la a l’abast després de perdre la primera opció d’ascens davant la Cultural Lleonesa. En la repesca, han eliminat el Cartagena i ara tenen un clar avantatge davant el Racing.

Racing: Iván Crespo, Gándara, Castañeda, Llorca, Santamaría, Granero, Beobide, Jara, Abdón Prats, Dani Aquino i Héber. Canvis: Díaz per Héber (m. 82); Peña per Granero (m. 82), Carlos Álvarez per Santamaría (m. 89).

Notícies relacionades

Barça B: Suárez, Palencia, Fali, Marlon, Cucurella, Martínez, Alfaro, Aleñá, Romera, Gumbau i Cardona. Canvis: Borja per Martínez (m. 46); Sarsanedas per Fali (m. 67), Perea per Alfaro (m. 73).

Gols: 1-0, Abdón Prats (m. 14). 1-1, Marc Cardona (m. 39). 1-2, Marc Cardona (m. 43). 1-3, Dani Romera (m. 66). 1-4, Dani Romera (m. 80). 

Temes:

Futbol