INVESTIGACIÓ PER BLANQUEIG DE DINERS

Rosell al·lega que no hi ha risc de fuga perquè és conegut a tot el planeta

L'advocat demana la llibertat de l'expresident del Barça i assegura que no va formar una organització criminal

ecarrasco38572108 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170606143332

ecarrasco38572108 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170606143332 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sandro Rosell ha reclamat aquest dilluns a l'Audiència Nacional que acordi la seva llibertat perquè, segons la seva opinió, no es pot argumentar, tal com fa la jutge, que formi part d'una "organització criminal" i perquè les comissions que va cobrar per la gestió dels drets de televisió de la selecció del Brasil "no són il·legals".

El recurs presentat per l'advocat Pau Molins contra l'empresonament de l'expresident del Barça, dictat el 25 de maig, exposa que els ingressos percebuts al compte d'una societat a Andorra "responien exclusivament a la remuneració percebuda per serveis legals d'intermediació". Aquests diners, aclareix el text, van ser regularitzats després davant la hisenda espanyola.

"PERSONALITAT PÚBLICA"

"Sens dubte, als profans en la matèria esportiva ens poden sorprendre les elevades quantitats dineràries que es mouen en el món del futbol professional, i el fet que algunes s'abonin a través de paradisos fiscals, però d'aquí a presumir automàticament que aquests fons provenen de conductes delictives hi ha un bon tros", relata el recurs, que deixa constància de la "personalitat pública" de Rosell per haver presidit el Barça, fet conegut "per la majoria de ciutadans en qualsevol indret del planeta", motiu pel qual s'al·lega que no hi ha risc de fuga.

"Sens dubte, als profans en la matèria esportiva ens poden sorprendre les elevades quantitats dineràries que es mouen en el món del futbol professional, i el fet que algunes es paguin a través de paradisos fiscals, però d'això a presumir automàticament que aquests fons provenen de conductes delictives n'hi ha un bon tros", explica el recurs.

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va empresonar l'exdirigent blaugrana pels presumptes delictes de blanqueig de capitals i organització criminal, a l'apreciar indicis que entre el 2007 i el 2011 va rentar gairebé 15 milions d'euros procedents de comissions il·lícites obtingudes de la venda dels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera.

LES RAONS

L'advocat de Rosell sosté en el seu recurs que "en cap moment" s'adverteix "una disposició permanent" de l'exmandatari blaugrana  "a continuar cometent delictes en el futur, com es podria exigir a una organització criminal". Subratlla que la relació que va mantenir l'acusat amb qui era el president de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, només s'emmarcaria en una operació "avantatjosa per a tots". I incideix que el fet que diverses persones tinguin "interès en el bon fi d'un negoci no les converteix automàticament en membres d'una organització".

Notícies relacionades

La defensa rebutja que les comissions percebudes per Rosell siguin il·lícites i defensa que Teixeira, suposat receptor també de diners, no té la consideració de funcionari públic, ja que la confederació brasilera de futbol és una "associació de dret privat". Argumenta que al Brasil el delicte de blanqueig de fons no existeix, ni tampoc a Andorra.

El lletrat també descarta el risc de fuga perquè Rosell "compta amb un ple arrelament familiar, professional i patrimonial a Barcelona", i això, segons la seva opinió, fa "absolutament impensable la fuga a qualsevol altre país". I més, detalla el recurs, quan la jutge li ha embargat comptes i el seu patrimoni (el 95% a Espanya). El recurs deixa constància de la "personalitat pública" de Rosell per haver presidit el Barça, fet conegut "per la majoria de ciutadans a qualsevol lloc del planeta".