Antiviolència no pot castigar el seguidor armat de Cornellà perquè no rep informes dels Mossos

"La policia catalana no té el costum d'enviar les dades a aquesta comissió", afirmen des de Madrid

pistolero-cornella

pistolero-cornella / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport, reunida aquest divendres a Madrid, no ha pogut imposar cap càstig a José Manuel Pérez Díaz, l'aficionat que dissabte passat va entrar al RCDE Stadium amb una pistola de fogueig, que va disparar, durant el derbi que va enfrontar l'Espanyol i el Barcelona. Pérez Díaz, en una entrevista a EL PERIÓDICO, va afirmar que era seguidor blaugrana i que va utilitzar l'arma per defensar-se dels violents, paraules que han sigut desmentides categòricament per l'Espanyol, que argumenta que anava begut i va organitzar brega des d'abans de l'inici del partit.

LA POLÈMICA

Notícies relacionades

Segons han explicat fonts pròximes a Antiviolència, "aquesta comissió no ha pogut imposar cap càstig a aquest aficionat perquè no ha rebut cap informe dels Mossos d'Esquadra". Aquesta mateixa font afegeix que "la policia catalana no té el costum d'enviar a la comissió documentació, cosa que impossibilita promoure qualsevol classe de sanció". "Sense informes no hi ha proposta de càstigs", argumenten. Per la mateixa raó tampoc s'ha pogut determinar si hi va haver deficiència en els controls d'accés a l'estadi, ja que la pistola no va poder ser intervinguda pels serveis de seguretat. Pérez Díaz va ser detingut pels Mossos i va passar després a disposició judicial, que el va deixar en llibertat amb càrrecs. "He de presentar-m'hi els dies 1 i 15 de cada mes", va indicar a aquest diari.

Per la seva bana, un portaveu dels Mossos d'Esquadra va reconèixer aquest divendres que, efectivament, la policia autonòmica de Catalunya no envia informes a la Comissió Antiviolència perquè aquest estament "no l'hi sol·licita", encara que tampoc ho farien en cas de demanar-ho. Aquesta situació està en procés judicial. D'aquesta forma, la comissió estatal que proposa les sancions a tots els estadis de futbol de la Lliga no pot actuar en el cas d'una situació irregular al Camp Nou o al RCDE Stadium, com ha passat ara.