El Barça recorrerà al TAS per les estelades

El Comitè d'Apel·lació rebutja el recurs del club blaugrana i no li perdona el càstig

 

 

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La UEFA no ha perdonat el Barça per l'ús i exhibició de banderes independentistes per part dels aficionats blaugrana. El Comitè d'Apel·lació ha rebutjat el recurs que havia presentat l'entitat i el club presentarà una última reclamació al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS).

El Barça ha perdut la segona batalla, encara que fa unes setmanes va obtenir la suspensió cautelar de la sanció que li havia imposat la UEFA per la segona multa. El cas es va paralitzar a l'espera que hi hagués una decisió definitiva a les instàncies judicials esportives. L'última és el TAS, encara que la directiva barcelonista té la intenció, segons ha manifestat, d'acabar també en la justícia ordinària per entendre que es vulnera el dret a la llibertat d'expressió dels seus seguidors.

DES DE LA FINAL DE BERLÍN  

Notícies relacionades

El cas s'arrossega des de la final de la Champions de Berlín contra el Juventus, quan una delegada ucraïnesa de la UEFA va obrir un expedient sancionador al Barça per l'aparició de banderes estelades. L'entitat europea va imposar 30.000 euros de multa al club, que va pagar religiosament, i va intentar explorar la "via diplomàtica", en paraules de Josep Maria Bartomeu, el president, per arribar a un acord i no hi hagués més sancions en el futur perquè les banderes no desapareixerien de les grades.

I, efectivament, en el primer partit de la Champions de la campanya actual, el 29 de setembre contra el Bayer Leverkusen, el Camp Nou es va poblar d'estelades i a més es va produir una xiulada monumental a l'himne de la competició. La UEFA va tornar a castigar el Barça amb 40.000 euros de multa. La mateixa situació es va repetir contra el Bate Boríssov i el Roma, però la suspensió cautelar del càstig va evitar que hi hagués nous expedients.