Carmen Balfagón, indignada a Telecinco, desmenteix taxativa un rumor sobre la família de Daniel Sancho

TELECINCO

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Carmen Balfagón està molt enfadada. L’advocada i portaveu de la família Sancho, que porta sent present a les principals televisions del nostre país des del dia que el cas va veure la llum, s’ha desfogat a ‘Así es la vida’ i ha denunciat diferents comentaris que s’han produït en alguns mitjans de comunicació amb els quals no està d’acord i ha desmentit un rumor que circula en els últims dies de manera taxativa.

La lletrada assegura que s’ha posat en dubte la seva professionalitat com a criminòloga: «Ho vull aclarir perquè escriure és molt fàcil. Jo no miro de confondre la gent, m’heu conegut des del minut 1». «Quan vaig assumir el paper de portaveu, necessàriament vaig canviar. Vaig haver de ser especialment respectuosa amb la vícitima. I segon, amb la investigació. Hi havia dubtes, els hem comentat perquè havia sortit de la boca dels periodistes, però sí que vull deixar clar que no consentiré que es tiri per terra la criminologia perquè som l’únic país d’Europa en el qual no s’ha regulat. És una professió que té anys i que no té res a veure amb la criminalista», va assegurar la lletrada.

«Estic molesta perquè hi ha gent que no entenen el que és la criminologia i que des de l’any 2003 és una carrera universitària, grau des del 2011. Tenim moltíssima gent jove amb molta vocació fent criminologia», va assegurar, apuntant a més que hi ha gent que confon «la criminologia amb la criminalística»: «Un criminòleg no ha d’estar a l’escena del crim, no és la nostra funció. Nosaltres no som criminalistes. A més, la seva funció en aquest país està reservada únicament i exclusivament a les Forces i Cossos de seguretat de l’Estat».

Notícies relacionades

Després d’aquesta queixa, Carmen Balfagón va desmentir l’últim rumor que ha estat circulant els últims dies sobre la família de Daniel Sancho: la possibilitat que Rodolfo i Silvia Bronchalo estiguin plantejant-se fer una roda de premsa conjunta quan tots dos hagin pogut visitar el seu fill. «No està previst ni s’està preparant cap roda de premsa», va dir contundent.

D’altra banda, la veterana criminòloga va assegurar que Rodolfo Sancho té previst viatjar a Tailàndia per visitar el seu fill en el menor temps possible. «Està acabant de fer una sèrie de gestions que són fonamentals i les ha de fer des d’aquí. Ara mateix hem d’esperar que tinguem l’informe sobre la mort d’Edwin, veure la càrrega probatòria que té i poc més».