Carmen Balfagón esclata i amenaça Lara Ferreiro: «Hauré de posar una queixa al Col·legi de Psicòlegs»

TELECINCO

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Carmen Balfagón ha tingut un cap de setmana d’allò més mogut en les seves diferents participacions a Telecinco. La criminòloga, actual advocada de Rodolfo Sancho i Silvia Bronchalo, es va enfrontar divendres a Juan Luis Galiacho per un desafortunat comentari, fent una insòlita pinya amb l’advocat d’Edwin Arrieta a Espanya. 

I dissabte va tenir una agra discussió amb la psicòloga Lara Ferreiro, col·laboradora habitual d’‘Espejo Público’ i ‘Ya es mediodía’, que va tenir continuació diumenge, quan la portaveu va participar en l’espai presentat per Frank Blanco i María Verdoy a través de videotrucada. 

El punt de l’inici d’aquest enfrontament va ser una pregunta de Ferreiro sobre si el fet que Arrieta i Sancho fossin parella podria rebaixar la pena, que va rebre una taxativa contestació de Balfagón: «Com que tu no creus en la teoria de la motivació com un dels condicionants més importants per definir el fet criminal, doncs llavors és molt dificil explicar-ho».

«Això pot formar part de tot el conjunt d’elements que conflueixen dins del que nosaltres, els criminòlegs, anomenem motivació. Insisteixo, és un dels elements més importants per justificar l’acció criminal», va afegir l’advocada i criminòloga, que va contestar finalment a la seva pregunta amb un sí.

Posteriorment, Lara Ferreiro va insistir en la seva posició que si Sancho «tan extorsionat estava» hauria d’haver anat a una comissaria a denunciar-ho, cosa que va fer saltar Carmen Balfagón: «No pots menysprear la teoria de la motivació en l’àmbit de tot un grau de criminologia perquè és un element central».

Notícies relacionades

«No puc menysprear la professió de psicòleg sota cap concepte, tu no pots menysprear la teoria de la motivació», va dir Balfagón a Ferreiro, abans que l’interrompés: «Que no l’estic menyspreant. La motivació la utilitzen els advocats dels assassins confessos perquè li rebaixin la pena. La criminologia és meravellosa. M’encanta. No confonguem».

«No pots traslladar aquest missatge perquè m’obligaràs que posi una queixa en el Col·legi de Psicòlegs en la meva condició de degana de l’Escola de Criminòlegs», va advertir Balfagón a Ferreiro, que va ser molt clara amb la seva resposta: «Posa el que tu vulguis».