Especial YOTELE

Així va ser Laura Valenzuela, l’única presentadora espanyola d’Eurovisió i estrella de la primera Telecinco

La comunicadora ha mort aquest divendres als 92 anys després de ser una pionera en aquest mitjà al nostre país

Així va ser Laura Valenzuela, l’única presentadora espanyola d’Eurovisió i estrella de la primera Telecinco

RTVE / TELECINCO

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Laura Valenzuela ha mort aquest divendres als 92 anys després d’haver sigut una pionera a la televisió del nostre país. La comunicadora ha deixat una empremta molt important a la petita pantalla espanyola, en la qual es va convertir en la primera presentadora de TVE en plena dictadura de Franco presentant espais com ‘Preguntas al espacio’, ‘Contamos contigo’ i ‘Galas del sábado’, aquests dos últims juntament amb Joaquín Prat.

La seva popularitat entre l’audiència espanyola va fer que la cadena pública l’elegís per presentar l’únic Festival d’Eurovisió que s’ha celebrat al nostre país l’any 1969 després de la victòria de Massiel amb ‘LaLaLa’.

Anys més tard, Valenzuela es va convertir en una de les cares més conegudes de la programació dels primers anys de vida de Telecinco. Durant aquella època, la comunicadora va triomfar amb programes com ‘Telecinco, ¿dígame?’, ‘Se acabó la siesta’, ‘Date un respiro’, ‘Las mañanas de Tele 5’ amb José María Íñigo i ‘Mi querida España’, entre altres d’especials com els de les Campanades del 1991 i 1992.

Notícies relacionades

La seva gran i important empremta en la història de la televisió del nostre país va fer que TVE confiés en ella perquè presentés la seva gala especial pel seu 50è aniversari l’any 2006, conduint-lo junt amb Anne Igartiburu i Paula Vázquez.

Al llarg de la seva àmplia carrera televisiva, Laura Valenzuela ha rebut importants reconeixements al llarg de la seva trajectòria professional com el Premi Ondas, l’Antena d’Or, el TP d’Or o el Premi Tota una Vida de cine de la Comunitat de Madrid. El 2012 va rebre el màxim guardó de l’Acadèmia de Televisió, el Premi Tota una Vida.

Temes:

Telecinco TVE