Vídeo

La participació d’Olivia Newton-John a Eurovisió abans de ‘Grease’: va ser rival d’ABBA i el seu ‘Waterloo’

L’actriu va representar el Regne Unit en el certamen europeu abans de triomfar amb ‘Grease’

La participació d’Olivia Newton-John a Eurovisió abans de ‘Grease’: va ser rival d’ABBA i el seu ‘Waterloo’

UER / EBU / BBC

1
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Olivia Newton-John ha mort aquest dilluns als 73 anys després d’una amplia trajectòria professional. A més de protagonitzar ‘Grease’, entre altres moltes més pel·lícules, l’actriu també es va fer un nom en la indústria musical després d’haver llançat més de 26 discos d’estudis i haver participat en el Festival d’Eurovisió.

Malgrat tenir la nacionalitat australiana, la intèrpret va representar el Regne Unit l’any 1974, any en què la BBC britànica va organitzar el certamen a Brighton després de la renúncia de Luxemburg, país guanyador el 1973 amb Anne-Marie David i el seu ‘Tu te reconnaîtras’. La seva cançó es va titular ‘Long live love’ (Llarga vida a l’amor), competint directament contra ABBA, que van aconseguir la victòria portant la bandera de Suècia amb el seu mític ‘Waterloo’.

Notícies relacionades

L’eurovisiva cançó d’Olivia Newton-Jones era tota una oda a l’amor en totes les seves classes i formes. L’actriu llançava un missatge de cuidar i enarborar la bandera de l’estimar i l’afecte per alegrar les vides i els cors de cada un en el nostre dia a dia.

Finalment, Olivia Newton-John va aconseguir la quarta posició en aquest Festival d’Eurovisió en la que va exercir com a amfitriona en el Brighton Dome. La protagonista de ‘Grease’ i ‘Xanadu’ va rebre 14 punts en una edició en la que cada país comptava amb un jurat de 10 persones que donava un punt a la seva cançó preferida, i va rebre les seves màximes puntuacions per part de Iugoslàvia (4 punts), Itàlia (3) i Alemanya (2).