¿Pujarà una posició?

Chanel parla sobre el seu possible segon lloc a Eurovisió després de la polèmica dels vots

La UER va recalcular els vots de sis països després de detectar un patró de vots irregulars

Chanel parla sobre el seu possible segon lloc a Eurovisió després de la polèmica dels vots

RTVE

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Chanel ha atès aquest dimarts els mitjans de comunicació després del seu històric tercer lloc a Eurovisió. Una medalla de bronze que podria convertir-se en plata si la Unió Europea de Radiodifusió decideix reajustar les votacions després de la polèmica entorn de les puntuacions de sis països. Després de l’enrenou generat, l’organització del festival tancarà aquest assumpte amb un comunicat que podria emetre aquesta mateixa tarda. 

Al ser preguntada pel seu possible segon lloc en la classificació final, la intèrpret de ‘SloMo’ s’ha mostrat prudent: «Nosaltres som artistes i hem fet la nostra feina. El que hagi de passar, passarà»

María Eizaguirre, directora de comunicació i participació d’RTVE, ha explicat que la Corporació pública ha estat «en contacte» amb l’organització d’Eurovisió durant els últims dies: «Volem incidir en la seva professionalitat. Són ells els que acaben de donar les explicacions i el resultat per a nosaltres és el que és». 

Notícies relacionades

També ha recordat que en alguna ocasió ja s’ha portat a terme un «reajustament de dades», tot i que això «no significa renunciar a lluitar pel segon lloc». No obstant, ha insistit que per les explicacions donades «tot està en ordre». «Ha guanyat Ucraïna perquè el televot li va donar aquest recolzament majoritari», ha recordat.

La UER va enviar un comunicat durant la final de dissabte per anunciar que havia recalculat les votacions de sis països després d’haver detectat uns «patrons de votació irregulars». Aquesta situació hauria afectat l’Azerbaidjan, Geòrgia, San Marino, Polònia, Montenegro i Romania. Pel que sembla, aquesta penalització es va portar a terme perquè haurien acordat votar-se entre si.