A prop de la victòria

‘¡Chanelazo!’ Chanel fa història i queda tercera a Eurovisió 2022, la millor posició en 27 anys

L’artista marxa de Torí amb 459 punts i complint les millors expectatives

‘¡Chanelazo!’ Chanel fa història i queda tercera a Eurovisió 2022, la millor posició en 27 anys
1
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +
Franc Recio

El millor dels presagis s’ha acabat complint a la gran final d’Eurovisió 2022. Finalment, Chanel torna al nostre país amb una molt dolça tercera posició en el certamen musical celebrat al Pala Olímpico (Itàlia) després de guanyar 459 punts amb la seva actuació ‘SloMo’, trencant el rècord històric d’Espanya en el concurs, que fins aquest any continuava sent de Mocedades amb els 125 punts que va aconseguir el 1973 amb ‘Eres tú’.

La posició obtinguda per l’artista amb ‘SloMomillora considerablement el resultat que va obtenir Blas Cantó amb ‘Voy a quedarme’, que va aconseguir la 24a posició amb només 6 punts al festival celebrat l’any passat a Rotterdam (Països Baixos). De fet, Chanel ha aconseguit el millor lloc al festival des de 1995.

En els tres minuts de la seva actuació, que es va celebrar dissabte a la nit, Chanel va protagonitzar una de les seves millors actuacions des que va arribar a la ciutat italiana, animada per la presència dels espectadors que assistien a la final al Pala Olímpico. En línies generals, l’artista va tornar a demostrar la seva excel·lent versatilitat a l’hora de ballar i cantar simultàniament durant l’espectacle.

La cantant va lluitar pel tercer triomf d’Espanya amb la seva actuació de ‘SloMo’, que va destacar pels nombrosos canvis que ha patit respecte a la primera edició al Benidorm Fest, ja que la van acabar fent més espanyola amb ventalls, pirotècnia i uns plans i una il·luminació molt planificada i cuidada.

Ucraïna, guanyadora d’Eurovisió 2022 amb 631 punts i el seu tema ‘Stefania’ 

Notícies relacionades

 i el seu tema ‘Stefania’ D’altra banda, Ucraïna i el seu tema ‘Stefania’ van aconseguir la 3a victòria en el Festival d’Eurovisió després d’aconseguir 631 punts en la gran final celebrada aquest dissabte passat a Torí (Itàlia), superant el Regne Unit (466), Espanya (459), Suècia (438) i Sèrbia (312), que van completar el ‘top 5’ de la classificació.

Després de realitzar una actuació marcada per pel seu distintiu respecte a altres països en la seva proposta escènica, el vot del públic va ser decisiu perquè el grup, un dels grans favorits per guanyar, aconseguís el micròfon de vidre.