Criticat comentari

Denuncien Juan del Val per un possible delicte d’odi contra els nens per les seves paraules a ‘El Hormiguero’

El col·laborador va realitzar una afirmació a tall de broma que va provocar el malestar de diversos espectadors

Denuncien Juan del Val per un possible delicte d’odi contra els nens per les seves paraules a ‘El Hormiguero’
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Juan del Val ha sigut denunciat davant el Defensor del Menor de la Comunitat de Madrid i el Defensor del Poble per un possible delicte d’odi. Unes polèmiques paraules del col·laborador a ‘El Hormiguero’ van provocar cert enrenou a les xarxes socials i han acabat en un procés judicial que l’escriptor ha fet públic i del qual s’ha defensat.

En concret, la setmana passada, el programa d’Antena 3 va parlar de les notes dels fills i del Val va llançar una afirmació: «Quan el nen suspèn i els pares diuen: ‘És perquè és superdotat’. És que com que és tan intel·ligent, és que s’avorreix. No n’hi ha cap que suspengui perquè és un gandul, és que té altes capacitats. El nen té alta capacitat per tocar-se».

Notícies relacionades

Aquestes paraules van provocar la seva immediata reacció amb una disculpa pública i va assegurar que no ironitzava amb els menors o els nens AACC (altes capacitats), sinó amb la reacció dels pares. Pel que sembla, la seva rectificació que no va sorgir efecte, ja que poc dies després ha assegurat que diversos espectadors han volgut denunciar-lo per delicte d’odi contra els nens.

En el seu perfil oficial, el marit de Nuria Roca ha detallat el succeït: «S’ha exigit una rectificació al programa, a la cadena i a mi, i han demanat el meu acomiadament». «L’important és reflexionar sobre el perill que suposa construir una societat en la qual l’ofès sempre té raó pel fet de sentir-se ofès. Així doncs, com més s’ofengui més indiscutibles seran els seus arguments», expressa en l’escrit.