Entrevista YOTELE

Varry Brava (‘Benidorm Fest’): «Raffaella Carrà és a la cançó i serà a l’escenari d’alguna manera»

Parlem amb el grup que opta a representar Espanya a Eurovisió 2022 amb ‘Raffaella’

  • ¿Quan és la primera semifinal del Benidorm Fest 2022? Data, hora i on veure’l a la TV

Varry Brava (‘Benidorm Fest’): «Raffaella Carrà és a la cançó i serà a l’escenari d’alguna manera»

RTVE

3
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Varry Brava també està preparat per saltar aquest dimecres a l’escenari de la primera edició del ‘Benidorm Fest’. El grup compost per Aarón Saéz, Óscar Ferrer i Vicente Illescas optaran a representar Espanya a Eurovisió 2022 amb ‘Raffaella’, un tema que inspirat en la mateixa Raffaella Carrà, la mítica artista italiana que ens va deixar l’estiu passat després d’ocupar un lloc molt important en el cor de molts espectadors espanyols i italians.

«Nosaltres som molt de la fantasia i dels somnis i teníem clar que això només podria ser si només teníem la benedicció d’una cosa tan potent com l’esperit de Raffaellla, que no crec que només no és a la cançó, sinó que serà a l’escenari i està en tot el que fem en la nostra música. És als nostres cors, ments i somnis. Era un bon moment de cantar-li a Raffaella», assegura l’Aarón en l’entrevista que el grup ha concedit a YOTELE.

«Des de sempre, des que vam començar com a grup som molt fans de la música italodisco i un dels nostres referents sempre ha sigut Raffaella. Al final havia de caure un tema que, directament, portava el seu nom. És pura fantasia que aquesta cançó pogués sonar a Torí. Hem fantasiejat amb això. Per a nosaltres, seria l’apoteosi. Igualment, ella estarà representada d’alguna manera en aquesta edició d’Eurovisió perquè estic convençut que algun homenatge o picada d’ullet li faran, però si l’hi fem nosaltres, encara millor», explica el Vicente

«Es diu ‘Raffaella’ però per a nosaltres també és un homenatge a la figura de l’autor, concretament perfils espanyols com Manuel Alejandro o Ramon Arcusa. Era molt important per a nosaltres. Nosaltres també ho som i ens hem trobat escrivint cançons per a altres artistes i intèrprets. Llavors, darrere d’aquestes grans cançons de Raffaella, igual com les d’altres artistes com Rocío Jurado, Raphael o Julio Iglesias, i tot i que fossin a l’ombra, també eren importants. En aquesta primera part de la cançó, queda molt clar per aquest caràcter de l’estrofa i aquesta manera de narrar», assegura l’Óscar, afegint que han rebut molts missatges des d’Itàlia: «Com una mostra de carinyo i respecte enorme. Ens han mostrat molt carinyo amb la cançó i ens han donat les gràcies a un homenatge des d’Espanya».

El grup declara que se sent content que «aquest canvi en la manera de treballar que RTVE vol fer que estigui fructificant i generant atenció per sempre» i desitgen que el ‘Benidorm Fest’ es consolidi en el temps. «Si això és així, sempre serem part d’aquests primers 14 que van ser allà i això serà bonic. Suposo que serà com haver estat en les primeres edicions de ‘Gran Hermano’ i ‘Operación Triunfo’», afirma l’Aarón.

Notícies relacionades

Varry Brava també asseguren que s’estan preparant la seva actuació amb «la més gran de les il·lusions i molta incertesa», ja que això no ho havíem fet mai. Sabem com funciona i com hem de moure’ns en un xou d’una/dues hores, però concentrar-ho tot en una cançó de 2.40 minuts és una experiència totalment nova. És una forma diferent de comunicar-nos escenogràficament amb el públic. No s’assembla amb fer un vídeo o un directe. És molt divertit viure aquesta experiència nova i trobar-te un format nou, que continua sent música i imatge, però al qual mai ens havíem enfrontat. És emocionant», comenta l’Aarón.

«Raffaella és a la cançó i d’alguna manera serà a l’escenari perquè el seu esperit ens posseeix des de sempre, i suposo que dimecres no serà menys. Però també estem posant èmfasi en el fet que volem que la cançó brilli per si mateixa. Volem que la gent recordi una bona tornada, una cançó molt maca sobre Raffaella i que la disfrutin. Volem que la gent es quedi amb la nostra cançó. L’actuació serà superpotent, maca i sorprenent, però no volem que despisti del més important per a nosaltres, que és la cançó que hem fet i que creiem que ha d’anar Eurovisió».

Temes:

Benidorm Fest