Nova adaptació

TVE arrenca el rodatge i revela el repartiment de ‘Los pacientes del doctor García’, d’Almudena Grandes

Javier Rey, Tamar Novas i Verónica Echegui encapçalen el repartiment de la nova sèrie, que compta amb la participació de Netflix

TVE arrenca el rodatge i revela el repartiment de ‘Los pacientes del doctor García’, d’Almudena Grandes
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

TVE ha anunciat que comença a rodar nova sèrie, ‘Los pacientes del doctor García’, adaptació de la novel·la homònima d’Almudena Grandes. Produïda per Diagonal TV (Banijay Iberia) i DeAPlaneta, compta amb la participació de Netflix. El rodatge de la nova sèrie ha començat aquesta setmana a Segòvia amb un elenc encapçalat per tres cares molt conegudes: Javier Rey, Tamar Novas i Verónica Echegui. Les gravacions es prolongaran fins al mes de juny en diferents localitzacions de Segòvia, Madrid i Guadalajara.

Completen el repartiment Jon Olivares, Eva Llorach, Stephanie Cayo, Claudia Traisac, Raúl Jiménez, Nancho Novo, Pepa Pedroche, Luis Bermejo, Enrique Villén, Mario de la Rosa, Daniel Albaladejo, Martina Gusmán, Itziar Atienza, Toni Sevilla i Iñaki Miramón, entre d’altres.

Dirigida per Joan Noguera (‘Isabel’, ‘Sin identidad’, ‘Mercado central’) i escrita per José Luis Martín (‘Isabel’), està basada en ‘Los pacientes del doctor García’ (Tusquets Editores), per la qual Almudena Grandes va obtenir el Premi Nacional de Narrativa 2018. L’obra és la quarta entrega de la seva sèrie ‘Episodios de una guerra interminable’ (‘Inés y la alegría’, ‘El lector de Julio Verne’, ‘Las tres bodas de Manolita’ i ‘La madre de Frankenstein’).

En la nota als mitjans, la pública destaca que, «tot i que diverses obres de Grandes han sigut portades al cine (‘Las edades de Lulú’, ‘Malena es un nombre de tango’, ‘Los aires difíciles’), és la primera vegada a Espanya que una de les seves novel·les arribarà a la petita pantalla». Una història que connecta esdeveniments reals i desconeguts de la II Guerra Mundial i el franquisme, per construir les vides d’uns personatges que no només comparteixen la sort d’Espanya, sinó també la de l’Argentina.

Sinopsi

Notícies relacionades

Després de la victòria de Franco, el doctor Guillermo García Medina (Javier Rey) continua vivint a Madrid sota una identitat falsa. La documentació que el va deslliurar del mur d’afusellament va ser un regal del seu millor amic, Manuel Arroyo Benítez (Tamar Novas), un diplomàtic republicà a qui va salvar la vida el 1937. El doctor García creu que mai el tornarà a veure, però el setembre de 1946, el Manuel torna de l’exili amb una missió secreta i perillosa. El diplomàtic republicà pretén infiltrar-se en una organització clandestina, la xarxa d’evasió de criminals de guerra i pròfugs del Tercer Reich que dirigeix des del barri d’Argüelles una dona alemanya i espanyola, nazi i falangista, anomenada Clara Stauffer.

Mentre el doctor García es deixa reclutar per ell, un altre espanyol es creua en el destí dels dos amics: Adrián Gallardo Ortega (Jon Olivares). Aquest va tenir el seu moment de glòria com a boxejador professional abans d’allistar-se a la División Azul per continuar lluitant com a voluntari de les SS i participar en l’última defensa de Berlín. Ara malviu a Alemanya i ignora que algú pretén suplantar la seva identitat per fugir a l’Argentina de Perón.

Temes:

TVE