A ‘Salvados’

La confessió de l’excap del CNI: «Bárbara Rey tenia contractes de televisions autonòmiques a canvi de silenci»

El programa de Gonzo es va reunir amb Alberto Saiz, que va reconèixer els diferents xantatges al rei emèrit

La confessió de l’excap del CNI: «Bárbara Rey tenia contractes de televisions autonòmiques a canvi de silenci»

LaSexta

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

L’entrega d’ahir de ‘Salvados’ va comptar amb un xerrada entre Gonzo i Alberto Saiz, qui va ser cap del Centre Nacional d’Investigació (CNI) des del 2004 al 2009. Saiz va accedir a respondre les preguntes dels periodistes i, tot i que va evitar entrar en detalls, sí que va revelar alguna cosa de la seva experiència al capdavant de l’organisme. De fet, va dir que el seu nom en clau era 6J.

Al marge de qüestions relacionades amb el Govern d’Aznar, Gonzo va voler saber sobre «els xantatges al Rei» i més concretament si era veritat que va ser Saiz qui va acabar amb el de Bárbara Rey. Ell va especificar: «Sí que hi havia algun xantatge sobre la taula. No de diners públics però d’accions en favor a l’esmentada».

«Tenia accés a contractes de treball, publicitat... a canvi de no dir que havia tingut una relació íntima. Quan vaig arribar em vaig trobar una situació totalment insostenible, el CNI no estava per aquestes coses. Vam tancar el capítol, vam deixar de sentir els possibles xantatges, es van deixar de fer les accions d’influència a favor seu i el tema es va acabar», va explicar Saiz.

Notícies relacionades

Un altre dels rumors que Gonzo va voler aclarir era el relacionat amb què li havien pagat «25 milions de pessetes», que li van aconseguir un contracte a TVE i «van arribar a l’acord de pagar-li uns altres 600 milions de pessetes durant 10 anys», uns diners que procedien del CNI. «Fins on jo sé, del CNI mai van sortir diners públics cap a les mans d’aquesta senyora. Sortia de donants externs», va respondre.

«Aquesta persona, per exemple, rebia contractes de treball a la televisió valenciana, que eren diners trinco-trinco i no de comptes a Suïssa. Tenia contractes de televisions autonòmiques, a canvi de silenci», va afegir.

Temes:

Salvados