Sincera entrevista

Artur Mas entrevista Iván Redondo a 8TV: «Estic segur que la Constitució serà reformada abans del 2030»

El que va ser assessor de Pedro Sánchez ha parlat sense embuts amb l’expresident de Catalunya

Artur Mas entrevista Iván Redondo a 8TV: «Estic segur que la Constitució serà reformada abans del 2030»

Youtube

1
Es llegeix en minuts
Alejandro Bermúdez

Des de fa unes setmanes, l’expresident de Catalunya Artur Mas parla cada setmana amb diverses personalitats polítiques «per recuperar el prestigi polític» que s’ha perdut en els últims anys. Aquesta setmana ha conversat amb Iván Redondo, que ha sigut el cinquè i últim convidat de la primera temporada d’un format que ja ha assegurat que es reprendrà l’any vinent.

Aquesta trobada amb qui va ser assessor del president Pedro Sánchez s’ha produït per la gira que Redondo està portant a terme per promocionar el seu llibre ‘La política o el arte de lo que no se ve’. En la seva xerrada amb Mas, ha deixat clar el seu malestar amb el PSOE: «Quan ho dones tot i no et sents reconegut, es produeix una desafecció. I això a mi m’ha passat».

Aquesta desafecció que assegura sentir, Redondo l’ha fet extensible a la resta de la població, entre la qual sent un malestar amb la classe política del nostre país. Per aquesta raó, té la convicció que pròximament es produiran canvis: «Han de tornar les llistes obertes, les formes de participació», perquè segons ell, és l’única forma que el ciutadà torni a «creure en la política».

Notícies relacionades

Seguint pel camí dels canvis, no ha dubtat a deixar clara la seva creença que la Constitució canviarà en els pròxims anys: «Estic convençut que serà reformada abans de l’any 2030». No obstant, Artur Mas no s’ha mostrat tan optimista respecte a això, ja que era una de les coses que ell demanava durant la successió del procés i que va ser completament descartada pels governs tant del PP com del PSOE.

Per aconseguir-ho, Redondo ha fet una comparativa futbolística: «Com a bon migcampista has d’atendre bé tot allò que et ve i trencar una cama si fa falta, és a dir, assessorar i investigar i donar bones dades, és a dir, bones passades. Construir el teu propi marc dins del camp de joc». Després d’aquesta metàfora, ha demanat que s’ha de recuperar la bona política amb un suggeriment, que es faci partícip l’oposició a l’hora de redefinir les pensions: «Seria un gest de modèstia i bona política. Una bona oportunitat de fer normal allò que al carrer és normal».

Temes:

Artur Mas