Nova cadena

L’empresa de 8TV llança Verdi Classics, nou canal de cine en obert sense publicitat i algunes pel·lícules en català

El nou canal de TV obert en col·laboració amb els Cines Verdi té cobertura a Catalunya i oferirà més de 50 pel·lícules a la setmana

L’empresa de 8TV llança Verdi Classics, nou canal de cine en obert sense publicitat i algunes pel·lícules en català
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

L’audiència catalana té un nou canal de televisió en obert. Es tracta de Verdi Classics, una nova marca que oferirà les millors pel·lícules de tots els temps, algunes de les quals en català, i sense pauses publicitàries.

Des d’avui dimarts, 23 de novembre, la nova cadena especialitzada ocuparà el lloc de Bom, que desapareix del panorama audiovisual català després de l’acord d’EDICA, propietària de 8TV i del múltiplex privat de Catalunya, que també inclou els canals BarçaTV i Fibracat, amb Cines Verdi.

Verdi Classics oferirà cine nacional i internacional de tots els temps. Pel·lícules clàssiques i actuals, documentals i ficció conformaran la seva programació, on es podran trobar des d’autors tan reconeguts i diversos com Akira Kurosawa, Paul Verhoeven, Jacques Tati, Ingmar Bergman, James Ivory, Agnès Varda, David Cronenberg o Richard Linklater, fins al cine comercial més popular.

Totes les pel·lícules s’emetran en dual i algunes es podran veure en versió doblada al català, com en el cas de la primera pel·lícula que inaugurarà les seves emissions, la comèdia romàntica ‘Els seductors’ amb Romain Duris i Vanessa Paradis.

La franja del ‘prime time’ de la cadena estarà dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana:

· Els dilluns: Joies del cine europeu, com la guanyadora de l’Oscar ‘Cinema

Paradiso’.

· Els dimarts: Comèdia feel good, com ‘El sopar dels idiotes’.

· Els dimecres: Cine d’època, com la guanyadora de tres Oscars ‘Retorn a

Howards End’ o la guanyadora de l’Oscar ‘Gosford Park’.

· Els dijous: Autors imprescindibles, com ‘Los verdugos también mueren’ de

Fritz Lang o la guanyadora de dos Oscars ‘Moulin Rouge’ de John Huston.

· Els divendres: Cine familiar, amb pel·lícules com ‘L’extraordinari viatge de

T.S. Spivet’ o les pel·lícules de Louis de Funès.

· Els dissabtes: pel·lícules amb temàtica relacionada amb l’actualitat o

efemèrides, com ‘Peeping Tom’, que al novembre compleix 60 anys

de la seva estrena als EUA.

· I els diumenges: Viatges, acció i aventures, amb pel·lícules com ‘No se lo

digas a nadie’ o ‘Mea culpa’.

Notícies relacionades

«Per als cines Verdi, nascuts a Barcelona, és una gran satisfacció –gràcies a aquest acord amb EDICA– arribar a les llars amb un canal de televisió que ofereix una selecció de pel·lícules difícils de trobar en altres ofertes televisives», comenta Eduardo Escudero, responsable dels Canales Verdi. 

El conseller delegat d’EDICA, Nicola Pedrazzoli, es mostra molt satisfet ja que «en poc més de dos mesos, des de l’inici de la nova gestió del múltiplex privat de Catalunya i de la posada en marxa de la nova programació de 8tv, s’ha aconseguit la fita de tancar l’acord amb cines Verdi que ens permet oferir als espectadors del múltiplex una oferta completa de cine, que respon a dos objectius principals: programar grans pel·lícules amb l’opció de veure-les en versió original i comptar cada dia amb el film de les 22 hores sense interrupcions. Amb aquestes dues característiques esperem consolidar un públic fidel a la programació i fidel a la marca de referència Verdi Classics».