Un repàs de la seva carrera

Així van ser els inicis en televisió de Georgie Dann, el rei de l’estiu

  • El cantant es va donar a conèixer a Espanya després de la seva participació en el Festival de la Cançó Mediterrània

  • Georgie Dann ha mort als 81 anys a Madrid

Així van ser els inicis en televisió de Georgie Dann, el rei de l’estiu
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Georgie Dann ha mort aquest dimecres als 81 anys a l’hospital Puerta del Hierro de Madrid, on estava ingressat per sotmetre’s a una operació de maluc. Les reaccions no han tardat a arribar després que hagi transcendit la seva mort, ja que durant generacions ha sigut un dels rostres més populars de l’estiu.

Per trobar els seus inicis a la televisió espanyola cal remuntar-se a l’any 1964, quan va representar França al Festival de la Cançó Mediterrània amb el tema ‘Tout ce que tu sais’. 

Anys més tard es va instal·lar a Espanya, on ràpidament va adquirir una enorme popularitat pels encomanadissos temes que el van alçar amb el títol de ‘rei de la cançó de l’estiu’. El seu primer gran èxit musical va arribar l’any 1969, quan va llançar ‘El casatschok’. Aquest va ser l’inici de la seva imparable trajectòria musical, que va estar estretament lligada a la televisió. 

Tant és així que els primers videoclips que es van emetre a TVE van ser de temes seus, els quals componen un extens repertori en el qual es troben títols com ‘El bimbó’ (1975), ‘Carnaval, Carnaval’ (1983), ‘El chiringuito’ (1988) o ‘La barbacoa’ (1994). 

Després que s’hagi conegut la notícia de la seva mort, la corporació pública ha bussejat en el seu arxiu per rescatar una de les primeres aparicions televisives de Georgie Dann. Sota aquestes línies es troba la seva participació en el programa ‘Esta noche con’, emès l’any 1970. 

Notícies relacionades

Convertit en un emblema de la música, l’intèrpret va visitar nombroses gales i estudis de televisió al llarg de la seva carrera per fer disfrutar el públic amb les seves inconfusibles creacions musicals.

Una de les seves últimes intervencions davant de les càmeres es va produir l’any 2018, quan va visitar el programa de Josep Pedrerol per celebrar la seva entrega número 1.000. Com no podia ser de cap altra manera, va interpretar ‘El chiringuito’ i va posar a ballar tots els col·laboradors. 

Temes:

Georgie Dann