A ‘Mejor contigo’

José Antonio Maldonado, el mític home del temps de TVE, reapareix 13 anys després

El que va ser durant 23 anys l’home del temps de La 1, va tornar ahir a la pública per ser entrevistat per Ion Aramendi

José Antonio Maldonado, el mític home del temps de TVE, reapareix 13 anys després
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

José Antonio Maldonado, el que va ser durant 23 anys l’home del temps de Televisió Espanyola, va reaparèixer ahir per sorpresa en la que va ser «casa seva». Ho va fer a ‘Mejor contigo’, l’espai que condueix Ion Aramendi, que va rebre el seu convidat destacant la seva tasca al capdavant de la informació meteorològica de La 1.

El presentador va dir adeu als espectadors el 2008 després de veure’s afectat per un ero. No obstant, el 2011 va començar una nova etapa professional com a director de la web meteorològica El tiempo.es, tot i que en l’actualitat, als seus 77 anys, és director de Meteored.

Maldonado va revelar que la seva primera vocació no va ser ser l’home del temps, sinó l’aviació: «A la meva mare no li feia gràcia que fos aviador i vaig estudiar Ciències Físiques perquè era de les poques carreres que hi havia a Sevilla», va explicar. «Allà vaig descobrir que existia el cos de meteoròlegs. I com que això estava vinculat a l’aviació perquè pertanyíem a l’extint Ministeri de l’Aire, per això vaig fer les oposicions», va afegir.

Notícies relacionades

Maldonado es va mantenir a l’Institut Nacional de Meteorologia fins a 1986, quan va entrar a TVE per convertir-se en el primer home del temps a utilitzar el Chroma. «Avui hauria parlat, però em vaig posar a assenyalar i vaig posar Bilbao a Múrcia i la Corunya a Las Palmas i van sortir els acudits d’un cec donant el temps», va explicar sobre el seu error amb la famosa tela verda. Sobre el pronòstic del temps va reconèixer que «ha canviat molt el temps. Avui ja no hi ha Chroma».

El meteoròleg va recordar anècdotes, com quan una noia que anava al cotxe del costat li va demanar que baixés la finestreta: «Em diu: ‘¿quin temps farà dissabte, que em caso?». «Jo no porto el temps al cap tota l’estona. Truca a Torrespaña en mitja hora, digues que et posin amb mi, que ho faran, i t’ho miro», li va respondre ell, i així va passar. I la noia li va enviar una capsa de bombons pel seu viatge de nòvios.

Temes:

TVE