Aplaudit moment

Gemma Nierga deixa Garriga (Vox) sense arguments al dir que no existeix el col·lectiu LGTBI

La periodista va evidenciar que el president del partit d’ultradreta no tenia una resposta lògica

Gemma Nierga deixa Garriga (Vox) sense arguments al dir que no existeix el col·lectiu LGTBI
2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Ignacio Garriga, president de Vox al Parlament de Catalunya, va acudir ahir a l’espai ‘Cafè d’idees’ que presenta Gemma Nierga a TVE Catalunya. El seu pas pel programa s’ha convertit en viral per la forma en què la periodista evidenciava que la seva resposta sobre per què no creu en el «col·lectiu» LGTBIQ no era lògica.

Nierga explicava que s’ha donat un augment de les agressions homòfobes, que van portar fins i tot a la mort del jove Samuel a la Corunya. No obstant, aquest cap de setmana campava al seu aire una manifestació al barri de Chueca de Madrid amb proclames com «fora sidosos dels nostres barris».

«¿Li preocupa l’augment de les agressions homòfobes?», li preguntava la conductora, i ell responia: «Em preocupa molt, com no podia ser de cap altra manera». No obstant, apuntava de nou els immigrants com a causants del problema: «Jo tinc el ferm convenciment, pel que es palpa al carrer, que aquests augments de delictes d’homofòbia estan relacionats amb l’augment de la immigració il·legal i de cultures i civilitzacions que no comparteixen la nostra manera d’entendre la vida».

«¿Això ho sap o ho intueix? ¿En té dades?», qüestionava la presentadora, a la qual cosa ell responia de forma molt inconcreta: «Això és una evidència que es veu al carrer... ho parles... i mitjans de comunicació, no els principals, ho publiquen». «Aquests augments de delictes d’homofòbia estan relacionats en un ampli percentatge a persones i immigrants il·legals. I cal anar a l’arrel del problema», ha expressat.

«Diversos partits d’esquerres atribueixen l’augment de les agressions a la negació que Vox fa de l’existència del col·lectiu LGTBI i dels seus drets», assenyalava Nierga. Era llavors quan Garriga afirmava que estava cansat de veure «com l’esquerra col·lectivitza les persones». «A nosaltres ens és igual si una persones és homosexual o bisexual. La valorem com és, per la persona, i vetllarem tant per ella com per una altra», ha assenyalat.

Notícies relacionades

Però la periodista insistia: «¿Vox no creu que s’hagi de protegir especialment el col·lectiu de persones LGTBI?». «No reconec el col·lectiu LGTBI. Jo reconec la persona, sigui homosexual o heterosexual, però no el col·lectiu», afirmava de forma taxativa. «Però sí que ha reconegut que han augmentat les agressions homòfobes a aquest col·lectiu», recordava la presentadora.

Ell llavors afirmava que «s’han incrementat les violacions, els atacs de violència intrafamiliar... Això és una realitat i no té res a veure amb els col·lectius». «Llavors –ha seguit Nierga–, ¿per què no fa vostè això mateix amb els immigrants?, ¿per què no els personalitza?, ¿per què els tracta com a col·lectiu?», li preguntava llavors Nierga, que el deixava sense arguments: «No els col·lectivitzo...». Després apuntava: «Si vol li dono noms i cognoms. Jo ho personalitzo, i aquesta és la gran crítica del consens progre: que assenyalem que hi ha menors estrangers no acompanyats que són delinqüents».

Temes:

Gemma Nierga Vox