Entrevista Yotele

Silvia Intxaurrondo i Marc Sala renoven ‘La hora de La 1’: «Volem ajudar a fugir de la polarització»

La parella de periodistes presentaran el renovat programa

Silvia Intxaurrondo i Marc Sala renoven ‘La hora de La 1’: «Volem ajudar a fugir de la polarització»
4
Es llegeix en minuts
Franc Recio

Silvia Intxaurrondo i Marc Sala són els encarregats de presentar ‘La hora de La 1’, des d’aquest dilluns 6 de setembre. La corporació pública confia en la parella de periodistes per posar-se al comandament del programa matinal amb una aposta totalment renovada i reformada.

Per conèixer totes les claus del format i els seus grans canvis, l’equip de YOTELE ha volgut conversar amb els nous rostres del matí a La 1.

¿En què es diferenciarà aquesta nova era ‘La hora de La 1’?

Silvia Intxaurrondo: El programa que engegarem amb el nostre meravellós equip està basat en l’actualitat, en el rigor, en la proximitat, en la investigació i a tenir un contacte absolut i un ‘feedback’ amb l’audiència. Volem crear canals de comunicació amb el públic a través de les xarxes socials i d’un telèfon, que ja està en marxa, perquè ens expliquin les seves històries i denúncies. Volem actuar com el servei públic que és TVE.

Marc Sala: Intentarem apuntar aquesta proximitat a fugir de la polarització constant. Hem d’ajudar que no hi hagi més polarització al país. La feina del programa ha de ser transversal per escapar-se del blanc i del negre i començar a tractar els grisos. Hi ha buit per a això, n’estic segur.

¿Quines funcions exercireu cada un?

Marc Sala: Hem distribuït tasques. El primer tram, amb la part més política, amb entrevistes i anàlisi, el faré jo.

Silvia Intxaurrondo: Després el pes recau en mi. El cert és que som dos periodistes al capdavant d’un espai rigorós. El nostre objectiu és explicar-li a la gent les claus del dia per avançar-los el que passarà.

¿Us veurem junts en pantalla?

Silvia Intxaurrondo: Per descomptat, som dues cares al comandament d’un mateix programa, però cadascú es dedica més a una part.

La franja matinal de La 1 no passa el seu millor moment en audiències, ¿com intentareu atraure els espectadors que han deixat de veure la cadena?

Silvia Intxaurrondo: Posarem en marxa una aposta molt atractiva per a l’espectador perquè està enganxada a l’actualitat i al que li interessa. L’actualitat és absolutament transversal i no l’encaixonem en una part del programa. Portarem experts que els solucionaran els seus dubtes. Volem aportar a l’audiència les claus del que passa i el context.

Si observem la competència, la majoria de cadenes tenen un públic fidel. ¿Qui creieu que pot ser el vostre rival més gran?

Silvia Intxaurrondo: Nosaltres arribem amb una fórmula diferent i des que arrenquem es veurà clarament. Està dissenyada per a un públic que pensem que l’està reclamant. Ens dirigim a una audiència que demana que li donin les solucions, que reflecteixin les seves queixes i que es mostri el que els preocupa.

¿Com us va arribar la proposta i què us va fer acceptar-la?

Marc Sala: En el meu cas, em va fer la proposta la Direcció de Serveis Informatius. Vaig pensar que no podia dir que no per més a desgrat que deixo la ràdio. Aquest és el moment perquè, com dèiem, és una època delicada en audiències. Porto tota la vida implicat en la ràdio i televisió pública i em ve molt de gust afrontar això.

Silvia Intxaurrondo: En el meu cas hi va haver diverses raons. En primer lloc, ho vaig acceptar perquè era un repte. En segon lloc, em va atrapar el plantejament. Treballar amb un company com el Marc i l’equip que tenim és un gran impuls. Finalment, em va cridar l’atenció poder aportar les claus per a un projecte amb el qual jo crec que es pot connectar amb la gent des del carrer i el reporterisme, amb un llenguatge pròxim i amb la idea de servei públic.

Transmeteu molta connexió entre vosaltres.

Silvia Intxaurrondo: Hi ha hagut molt bona sintonia. Abans de treballar en el programa no ens coneixíem. Bé, jo l’escoltava molt a la ràdio. Hem connectat molt bé, riem molt i ens ho estem passant genial en la preparació. Em resulta extraordinari treballar amb el Marc.

Marc Sala: Hi ha una cosa que em fa molta enveja de la Silvia i que va ser el primer que li vaig preguntar. La Silvia va treballar amb un mestre de la professió, que és l’Iñaki. Una persona que ha treballat amb ell mereix tots els meus respectes.

Silvia Intxaurrondo: Crec que és important que hi hagi connexió perquè hi ha molta feina darrere. Un projecte així només es pot tirar endavant amb bona sintonia. Som molt afortunats de tenir aquest equip.

Marc Sala: Hi estic totalment d’acord. Tenim un equip molt gran. Fa un moment escrivia als corresponsals per dir-los que hi seran presents i és l’exemple del poder de TVE. És un valor que cal lluir. Altres televisions no el tenen tan complet i cal aprofitar-lo.

Silvia Intxaurrondo: Tenim el múscul per arribar a tots els racons d’aquest país i d’altres racons del món.

Fins al juny Mónica López va ser la presentadora del programa, ¿heu pogut parlar amb ella des que es va anunciar el vostre fitxatge?

Silvia Intxaurrondo: No he pogut parlar amb ella, però tots els consells són benvinguts quan s’arrenca un projecte.

Marc Sala: Tots els nostres respectes per ella. No podem dir res d’una companya que ha salvat el dia a dia a la televisió.

Notícies relacionades

En el seu cas va rebre moltes crítiques de polítics, especialment de l’oposició. ¿Com afrontareu les possibles polèmiques que puguin sorgir?

Marc Sala: Són inevitables perquè RTVE està sempre en el focus. Ho assumim amb tota la naturalitat del món. He manejat unes quantes polèmiques a la corporació i cal tirar endavant. Si algú vol venir a dir una cosa que li sembla malament que vingui. Tenim clar que RTVE és la casa de tots.

Temes:

TVE