Previ a ‘Cuarto Milenio’

Iker Jiménez presenta ‘El síndrome’: «Hi ha molt paral·lelisme amb el coronavirus»

Cuatro estrena aquest diumenge el documental sobre la malaltia desconeguda que va sorgir el 1980

Iker Jiménez presenta ‘El síndrome’: «Hi ha molt paral·lelisme amb el coronavirus»
1
Es llegeix en minuts
Franc Recio

Iker Jiménez torna ben aviat a Cuatro. El presentador i el seu equip estrenen com a previ a ‘Cuarto Milenio’, aquest diumenge 5 de setembre, ‘El síndrome’, un documental especial en què s’analitza la intoxicació alimentària més gran a Espanya.

El conductor ha volgut presentar aquest projecte juntament amb Carmen Porter, copresentadora del format, i Manuel Villanueva, director de continguts de Mediaset España, en una roda de premsa en què hi ha estat present YOTELE.

Al documental s’analitza una síndrome que es va atribuir a un oli de colza tòxic que debilitava la musculatura dels afectats i que va poder provocar la mort de molts ciutadans. La incògnita sobre la realitat dels fets és el focus d’investigació d’aquesta entrega especial.

Jiménez ha llançat una clara descripció del documental: «Amb permís de la Covid, és el tema més dur del que hem parlat». L’analista ha volgut explicar per què va voler analitzar aquesta història: «Hi va haver un crim molt famós d’una dona esquarterada que vaig seguir molt de prop. Aquesta persona va investigar sobre l’oli i vaig sentir que hi havia alguna cosa que no s’havia aclarit. Buscant les investigacions sobre teories vaig veure que era un tema delicat i vaig voler investigar-lo», va detallar.

Notícies relacionades

Porter ha afegit que la preparació d’‘El síndrome’ va arrencar abans de la pandèmia de la Covid, cosa que va fer que l’equip del format destaqués les similituds entre les dues malalties: «Hi ha molt paral·lelisme amb l’ocorregut amb la Covid. Per exemple, amb el que es volia ocultar. També hi havia casos, com amb el coronavirus, en què emmalaltien només alguns membres de la família i d’altres no».

Finalment, Villanueva ha destacat les virtuts del projecte: «És un treball d’investigació selectiu i molt atractiu. Es compleix la tradició d’arrencar ‘Cuarto Milenio’ amb un programa especial», ha destacat.

Temes:

Cuatro