Després de la victòria de Tusse

Suècia inicia la recerca de la seva cançó per a Eurovisió 2022: obre la recepció de candidatures per al Melodifestivalen

La cadena pública sueca inicia la selecció de temes per a la pròxima edició del certamen musical escandinau, la primera sense Christer Björkman

Suècia inicia la recerca de la seva cançó per a Eurovisió 2022: obre la recepció de candidatures per al Melodifestivalen
2
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Suècia inicia els seus plans per elegir el seu representant a Eurovisió 2022. Després que Tusse representés el país nòrdic amb ‘Voices’, la SVT sueca ha obert aquest divendres el període de recepció de cançons per a la pròxima edició del Melodifestivalen, la primera després de la sortida de Christer Björkman després de gairebé 20 anys lligat a això.

Els artistes i compositors interessats a participar en la tradicional competició musical del país escandinau tindrà fins al 17 de setembre a les 23.59 hores per presentar les seves cançons a través de la seva web oficial (melodifestivalen.se). Segons les regles esmentades i com ja és habitual des del 2015, la cadena pública sueca seleccionarà un total de 28 cançons, 14 elegides per un jurat professional i 14 a través d’invitacions realitzada per l’organització, que seran anunciades a finals d’any.

Entre altres requisits, la SVT buscarà cançons amb una durada d’entre 2 i 3 minuts interpretades en qualsevol idioma, tot i que manté la intenció de reservar 10 candidatures a composicions escrites en suec. Els autors estrangers també podran participar al concurs, sempre i quan un artista de nacionalitat sueca formi part del seu equip.

«A més de ser una part important de la feina, és increïblement divertit quan la recepció de les cançons s’obre. Tinc moltes ganes d’escoltar les candidatures en una nova i emocionant temporada d’aquesta festa de Suècia. Ara ja s’ha donat el tret de sortida per al Melodifestivalen 2022», assegura Karin Gunnarsson, productora de la competició musical.

Notícies relacionades

L’inici de la recerca de les cançons per a la pròxima edició del Melodifestivalen 2022 es produeix mentre es desconeix si concurs s’emetrà a Espanya després de l’últim intent de Ten TV. Mesos després del seu intent viral per aconseguir els drets del certamen el 2021, la cadena de Secuoya ja s’ha fet amb l’emissió d’‘Eesti Laul’ d’Estònia i el ‘UMK’ de Finlàndia, sense conèixer-se de moment si també intentarà quedar-se amb el format suec aquest any.

Segons fonts oficials consultades per aquest portal fa uns mesos, la cadena no descartava intentar de nou que el format aterri a Espanya: «Nosaltres estaríem encantats de poder comptar amb aquest festival per al 2022. Hi continuarem treballant a veure si en futur és possible, ja que depèn de molts factors, més enllà del nostre ja evident interès».