Milers de crítiques a les xarxes

L’anunci homòfob de Snickers que protagonitza Aless Gibaja i ha causat indignació

La marca de xocolatines ha decidit eliminar la campanya i assegura que lamenta el «malentès»

L’anunci homòfob de Snickers que protagonitza Aless Gibaja i ha causat indignació
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La marca de xocolatines Snickers ha despertat una enorme polèmica amb la seva última campanya. L’anunci protagonitzat per l’‘influencer’ i exconcursant de ‘GH VIP’ Aless Gibaja ha causat la indignació de milers d’usuaris a les xarxes que han criticat el seu marcat caràcter homòfob.

En l’espot, Gibaja és en un xiringuito de platja al costat d’un altre home i li demana al cambrer un «sexi suc de taronja amb vitamines A, B i C». El cambrer, amb cara d’estupor, li ofereix un producte de la marca, i tot seguit Gibaja deixa de ser ell per convertir-se en un home heteronormatiu. La cosa no s’acaba aquí i el seu acompanyant li pregunta: «¿Millor?». I el reconvertit Gibaja respon: «Millor».

Notícies relacionades

La campanya, titulada «no ets tu quan tens gana» i produïda per l’agència Contrapunto BBDO, ha sigut retirada del perfil de Snickers després de diverses hores acumulant queixes d’usuaris en els comentaris. De fet, cares públiques com el diputat Íñigo Errejón han denunciat que es rebutgi la «ploma» en un anunci: «A mi no em fa gràcia estigmatitzar i riure’s de la ploma. Menys encara en un estiu que es multipliquen les agressions a les persones LGTBI».

«Des de la marca Snickers ens prenem els drets d’igualtat i inclusió molt seriosament i creiem que qualsevol persona té el dret de mostrar-se tal com és», comença el comunicat de la marca, que demana disculpes «pel malentès que hagi pogut causar la nostra nova campanya publicitària». «En cap moment s’ha pretès estigmatitzar ni ofendre cap persona ni col·lectiu. En aquesta campanya en concret es buscava transmetre d’una manera simpàtica i desenfadada que la gana pot fer canviar el teu caràcter», es justifica l’empresa.