Culpable

El Petit Nicolás, condemnat a 3 anys de presó per fer-se passar per un alt càrrec del Govern i Casa Reial

El jove encara pendent de dues sentències més

El Petit Nicolás, condemnat a 3 anys de presó per fer-se passar per un alt càrrec del Govern i Casa Reial
1
Es llegeix en minuts

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, més conegut com el ‘Petit Nicolás’, ha sigut condemnat a tres anys de presó per fer-se passar el 2014 per un alt càrrec del Govern i Casa Reial per aconseguir reunir-se amb el president d’Alsa, tal com informa Efe.

Segons la sentència a què ha tingut accés l’agència de notícies, l’Audiència Provincial de Madrid ha sancionat Francisco Nicolás Gómez amb 9 mesos de presó com a autor d’un delicte d’usurpació de funcions públiques amb atenuant d’anomalia psíquica i dilacions indegudes, i, d’altra banda, a 2 anys i 3 mesos de presó per suborn actiu, amb els mateixos atenuants que en el primer delicte descrit.

Al seu torn, l’exconcursant de ‘GH VIP’ ha sigut exculpat dels delictes de falsedat i malversació de diners públics, dels que la fiscalia l’acusava i, per això, demanava 7 anys més de presó. En la seva declaració davant el jutge, es va defensar dient que no pretenia fer-se passar per una autoritat, sinó que així només volia sentir-se més poderós.

Notícies relacionades

L’estudiant de Dret ja va ser penat al mes de juny amb 1 any i 9 mesos de presó per falsificar un DNI perquè un amic seu realitzés per ell un examen de selectivitat l’any 2012.

Després d’aquests tres delictes, encara està pendent de dues sentències més. Una per una suposada estafa a un empresari toledà i, una altra, per intercanviar informacions confidencials policials a canvi d’altres favors.