A les 22:50 hores

L’auge del negacionisme i les pseudociències centraran l’estrena de ‘Todo es verdad’ a Cuatro

L’espai comptarà amb les intervencions de l’exministra de Sanitat María Luisa Carcedo, entre altres convidats

L’auge del negacionisme i les pseudociències centraran l’estrena de ‘Todo es verdad’ a Cuatro
1
Es llegeix en minuts

Cuatro estrena aquesta nit, a les 22:50 hores, ‘Todo es verdad’. El ressorgir del negacionisme com un dels efectes secundaris de la pandèmia mundial del coronavirus i la seva influència en l’auge de pseudociències com la biodescodificació –que manté, en contra de tots els postulats científics i mèdics, que les patologies tindrien un origen emocional i no existirien com a tals– acapararà l’atenció del primer treball d’investigació del nou espai presentat per Risto Mejide i Marta Flich.

El nou programa de La Fábrica de la Tele oferirà els resultats aconseguits pel seu equip de reporters, que revelaran el relat ofert en diverses consultes dedicades a promoure aquesta pseudoteràpia alternativa, una de les pseudociències més perilloses, segons els experts, i en plena expansió a l’aprofitar el moment de més vulnerabilitat emocional que afecta una part de la societat com a conseqüència de la pandèmia.

Notícies relacionades

A més, ‘Todo es verdad’ farà públiques les denúncies i testimonis de diverses víctimes i comptarà amb la presència al plató d’alguns dels seus reporters i de diferents experts científics com Mariano Barbacid, responsable del Centre Nacional d’Investigacions Científiques; i Elena Campos-Sánchez, doctora en Biologia Molecular i presidenta de l’Associació per Protegir el Malalt de Teràpies Pseudocientífiques.

També comptarà amb les intervencions de l’exministra de Sanitat, Consum i Benestar Social María Luisa Carcedo; José Miguel Mulet, divulgador científic i catedràtic de Biotecnologia a la Universitat Politècnica de València; i del doctor Jesús Candel ‘Spiriman’, popular arran dels vídeos virals que va protagonitzar a les xarxes socials durant els mesos més durs de la pandèmia. Finalment, el programa recuperarà alguns testimonis oferts per Paz Padilla sobre aquest fenomen.