Xarxes socials

Jesús Calleja llança un missatge al doctor Carballo: «No caigui en la trampa del sensacionalisme»

Les intervencions televisives del sanitari han generat una onada de reaccions en xarxes socials

Jesús Calleja llança un missatge al doctor Carballo: «No caigui en la trampa del sensacionalisme»
1
Es llegeix en minuts

Els avenços en la vacunació continuen centrant gran part de les tertúlies televisives, que durant els últims dies també estan prestant especial atenció a la variant delta de la Covid. César Carballo, un dels sanitaris amb més presència en els mitjans de comunicació, intervenia aquest dimarts a ‘Espejo público’ per alertar de la seva perillositat, cosa que ha generat tota mena de reaccions.

«És una variant que preocupa. En tres o quatre setmanes serà predominant aquí a Espanya. El problema és que té entre un 60% i un 90% més de transmissibilitat», començava dient Carballo, que feia referència a les dades que arriben des del Regne Unit: «Indiquen que pot evadir una mica la resposta de les vacunes. Hi ha morts, desgraciadament, amb dues dosis de la vacuna. Aquestes són precisament les notícies que no volíem sentir». 

Les paraules del doctor Carballo no han sigut ben rebudes en xarxes socials, on moltes persones qualifiquen les seves intervencions com a massa «alarmistes». Una tendència que també ha preocupat Jesús Calleja, que li ha escrit un missatge des de Twitter. 

Notícies relacionades

«La ciutadania agrairia més optimisme per la seva part, i que sigui més responsable quan sentencia dades que són imprecises en una televisió i genera por», deia el presentador de ‘Planeta Calleja’. «¿Li sembla poc el que ja hem passat? És bon metge, no caigui en la trampa del sensacionalisme», va afegir. 

Carballo ha respost a l’aventurer lleonès per mirar de justificar la seva falta d’optimisme: «Estimat amic. Ser optimista ens ha portat a passar quatre onades sense estar preparats». «Soc optimista en la vida, però quan t’enfrontes a un virus cal ser realista, sobretot quan les decisions que es prenen costen vides. Espera el millor, però prepara’t per al pitjor», concloïa el doctor.