Lloances i crítiques

Gran polèmica pel dibuix que converteix les nenes de Tenerife en sirenes

Una il·lustració per recordar les petites que es va difondre a Twitter i Instagram ha sigut durament criticada

Gran polèmica pel dibuix que converteix les nenes de Tenerife en sirenes

Made by Carol

1
Es llegeix en minuts

La desaparició de les nenes de Tenerife, segrestades pel seu pare, ha deixat trencat mig país. La descoberta del cos sense vida de l’Olivia, la més gran de les dues germanes, confirmava l’atroç possibilitat que podrien haver sigut assassinades pel seu progenitor. Després de donar-se a conèixer el terrible succés, una il·lustració que convertia les nenes en sirenes a tall de record es va difondre a les xarxes i va desencadenar la polèmica.

Al dibuix es poden observar l’Ana i l’Olivia com si fossin dues sirenes, amb el lema ‘Sempre juntes’. Tal com va passar amb altres casos, com el del Julen, el nen que va caure en un pou a Almeria, o Gabriel Cruz, el petit assassinat per la seva madrastra, aquesta il·lustració pretenia ser un homenatge per denunciar l’atrocitat dels fets.

Notícies relacionades

Ràpidament, la publicació va ser retuitejada i difosa en multitud de xarxes socials, però en aquesta ocasió, també es va guanyar multitud de crítiques. Van ser molts els usuaris que consideraven inoportuna i macabra aquesta imatge, sobretot per dibuixar les petites com a sirenes tenint en compte la forma en què el pare i presumpte assassí les va matar després de trobar el cos de la més gran al fons del mar.

Mentre que molts veuen la imatge com una denúncia del que ha passat, que representa el dolor del succés, alguns usuaris s’hi han posicionat en contra. La dibuixant no és la primera vegada que crea una il·lustració com a record a nens víctimes de terribles crims, ja que l’any 2018 va voler plasmar el dolor pel crim de Gabriel Cruz amb un peix.