Poc tacte

Crítiques a Mediaset per emetre en bucle la caiguda d’Eriksen a l’Eurocopa

Cuatro va emetre les imatges repetidament davant la incredulitat dels seus espectadors

Crítiques a Mediaset per emetre en bucle la caiguda d’Eriksen a l’Eurocopa

Eurocopa

2
Es llegeix en minuts

A Mediaset li han plogut les crítiques per la manera com va informar del contratemps que va patir Christian Eriksen durant el partit Dinamarca – Finlàndia. El futbolista es va desplomar de sobte sobre la gespa per un col·lapse cardíac que va requerir atenció mèdica immediata. El partit es va interrompre uns minuts, temps que les càmeres de la UEFA van aprofitar per facilitar imatges del succés.

Al veure la desagradable situació que s’estava vivint, els seus companys van decidir fer una barrera humana al voltant del jugador per garantir la seva intimitat en un moment tan delicat. Poc després i després d’estabilitzar-lo, els sanitaris el van traslladar a l’hospital.

Durant el partit, la retransmissió depèn de la UEFA, però de la cobertura posterior ja se n’encarreguen les cadenes responsables, que tenen la capacitat d’elegir quines imatges s’emeten. Fins a la represa del partit, es van emetre en bucle les imatges del contratemps d’Eriksen, una cosa que no va agradar als espectadors.

Notícies relacionades

Els plans curts del moment i els detalls de la caiguda es van emetre diverses ocasions, malgrat que la mateixa cadena havia qüestionat que la UEFA ho hagués fet moments abans. No obstant, l’organització sí que es va justificar posteriorment a través del seu director: «Vam mostrar la tristesa i desesperació de la gent, dels jugadors i dels espectadors. També vam sentir la unitat en aquell moment de més preocupació. Això havia de ser transmès».

A més afegeix: «Ens van dir que no mostréssim un primer pla d’ell i tampoc el massatge cardíac. Hi ha una càmera lenta en l’escena en la que es podia haver vist molt clarament com cau. Però immediatament li vaig dir al meu equip que no s’aturés. Amb més de 30 càmeres a l’estadi, podríem haver-ho mostrat de prop, però no ho vam fer en cap moment».

Temes:

Eurocopa 2021