A ‘Salvados’

Borja Iglesias, sobre la postura dels futbolistes en política: «Tendeixen a una dreta no gaire extrema»

El jugador del Betis va respondre a les preguntes de Gonzo sobre futbol i política

Borja Iglesias, sobre la postura dels futbolistes en política: «Tendeixen a una dreta no gaire extrema»
1
Es llegeix en minuts

‘Salvados’ va dedicar la seva entrega d’aquest diumenge a La Sexta a la transformació del futbol en un negoci multimilionari. A més d’entrevistar el president de La Lliga, Javier Tebas, Gonzo va xerrar amb Borja Iglesias sobre les preferències dels futbolistes en temes de política.

«¿En el futbol hi ha més jugadors d’esquerres o de dretes?», li va preguntar el periodista al jugador del Reial Betis, que per la seva trajectòria al món de l’esport sembla tenir-ho clar: «Crec que, habitualment, el futbolista tendeix a anar a la dreta, no gaire extrema, però sí una mica a la dreta». 

Com va explicar, el «tema econòmic» influeix molt a l’hora d’acudir a les urnes: «Si t’estan dient que en lloc de pagar el 50% pagaràs el 30%, doncs penses que fantàstic». «Per a mi, per exemple, no només val això», va afegir Borja, que no comparteix aquesta manera de pensar: «Prefereixo pagar més i viure en un país en el qual m’agrada el que es fa amb aquests diners»

Notícies relacionades

Durant l’entrevista, el del Betis va respondre a un altre dels dubtes que va plantejar Gonzo: «¿Per què als futbolistes us costa tant mullar-vos en assumptes polítics?». «És complicat. Posicionar-te en un ambient polític et col·loca una etiqueta que, de vegades, no es col·loca només a tu, també al teu club», va argumentar Borja. 

El mateix esportista va recordar la vegada que es va pintar les ungles de negre per posicionar-se a favor del moviment Black Lives Matter: «Vaig rebre moltes crítiques i insults. Durant unes setmanes vaig pensar que potser no em mullava més». «Veient aquestes coses t’adones que no estem tan bé. Amb tota la gent que es va posicionar a favor de la meva decisió de pintar-me les ungles, veus que val la pena». 

Temes:

Salvados