Exclusiva YOTELE

Javier Cárdenas, acomiadat per Europa FM de manera fulminant

La cadena d’Atresmedia ha comunicat al locutor que demà dimarts ja no tornarà a presentar el seu ‘morning show’

Javier Cárdenas, acomiadat per Europa FM de manera fulminant
3
Es llegeix en minuts
Ricky García
Ricky García

Director de Yotele.

Especialista en Televisió

ver +

Terratrèmol a la ràdio musical. Europa FM ha acomiadat Javier, segons ha sabut en exclusiva YOTELE. Aquest portal ha pogut saber que Atresmedia Radio ha decidit unilateralment prescindir del màxim responsable del seu ‘morning show’.

La direcció de l’emissora va avançar la setmana passada al presentador de ‘Levántate i Cárdenas’ que no li renovaria el contracte de cara a la temporada vinent. Tot i que la seva marxa definitiva estava inicialment prevista per a mitjans del mes de juliol, finalment s’ha pres la decisió de precipitar la seva sortida amb caràcter immediat, gairebé dos mesos abans del previst. Avui dilluns 24 de maig ha sigut el seu últim programa.

Des de demà dimarts, Juanma Romero es farà càrrec de l’espai despertador de l’emissora de manera temporal, fins que es decideixi qui se’n farà càrrec a partir del setembre. El locutor s’encarregava fins a la data de presentar ‘Me pones más’ a les tardes d’Europa FM.

D’aquesta manera, Javier Cárdenas tanca un important cicle professional de més d’11 anys ininterromputs, que finalitzen de manera abrupta i per la porta del darrere.

Segons la informació a què ha tingut accés aquest portal, Atresmedia l’expulsa de manera unilateral acollint-se a una clàusula firmada amb el presentador que els permet concloure l’acord de manera anticipada.

Polèmiques que han provocat que perdi més de la meitat de l’audiència en quatre anys 

Són diverses les raons que han precipitat la decisió d’Atresmedia d’expulsar de manera immediata Javier Cárdenas. D’entrada, l’enorme crisi d’audiència que travessa el seu espai (coincidint amb l’arrencada de l’emissió del seu programa a TVE), que ha passat d’obtenir 1.119.000 oients en l’EGM (Estudi General de Mitjans) de l’abril del 2017 a només interessar a 470.000 el mateix mes del 2021. En quatre anys ha perdut més de la meitat dels fidels.

A la important pèrdua d’oients de l’espai, se sumen les nombroses polèmiques que el català ha protagonitzat en aquest temps. Javier Cárdenas ha utilitzat l’antena d’Europa FM per abocar controvertides opinions i teories rocambolesques sobre temes molt sensibles, habitualment amb nul rigor, que han provocat nombroses queixes i profunda incomoditat a Atresmedia.

Tant en el programa de ràdio que ha dirigit fins avui com a ‘Hora Punta’, que va presentar a TVE durant dues temporades, va arribar a assegurar que les vacunes estaven relacionades amb l’augment de casos d’autisme, una cosa desmentida de manera rotunda en el seu moment per la comunitat científica.

A la televisió pública també va arribar a assegurar que els huracans estaven creats a propòsit per l’home i va donar crèdit a notícies falses, com que les característiques psicològiques d’una persona es poden endevinar pels trets del seu rostre, entre altres qüestions allunyades de la realitat.

La controvertida subhasta benèfica de casa seva i un fals remei per a la Covid, les seves últimes polèmiques

El febrer del 2020, Javier Cárdenas es va veure immers en la polèmica subhasta de casa seva amb presumptes finalitats benèfiques, que va promocionar tant al seu espai de ràdio d’Europa FM com al televisiu de TVE.

Notícies relacionades

L’últim merder en qu`pe s’ha ficat el presentador català i que ha esgotat la paciència de la direcció d’Atresmedia, es va produir fa poques setmanes, després de donar publicitat a un fals remei per combatre la Covid.

Segons la informació a què ha tingut accés aquest portal, fa temps que Cárdenas intenta col·locar-se en algun mitjà de comunicació a partir del setembre. No obstant, sembla que s’està trobant la porta tancada de la pràctica totalitat dels grans grups editorials d’aquest país.