Vídeo

El xoc entre Gonzo i Ayuso pel Zendal i les uci de l’Infanta Sofía tancades: «¿Aquesta és la resposta?»

La presidenta en funcions de la Comunitat de Madrid va tornar a defensar la construcció de l’hospital de pandèmies perquè era el que «urgia»

El xoc entre Gonzo i Ayuso pel Zendal i les uci de l’Infanta Sofía tancades: «¿Aquesta és la resposta?»
1
Es llegeix en minuts

La sanitat també va estar present a l’entrevista de Gonzo a Isabel Díaz Ayuso a ‘Salvados’. Entre altres assumptes, el periodista li va preguntar a la presidenta en funcions de la Comunitat de Madrid què passava amb les 16 sales uci que estaven tancades a l’Hospital Infanta Sofía en plena pandèmia, tema que va revelar en exclusiva l’espai de La Sexta: «Ningú ens ha respost a això. Sisplau, ¿per què ha sigut així?».

Per part seva, Ayuso va contestar assegurant que aquesta àrea s’inaugurarà «en els pròxims dies» però, al ser repreguntada per Gonzo per què no es va fer en el pitjor de la pandèmia, va tornar a defensar la construcció del Zendal perquè era el que «apressava», al·ludint que eren tràmits diferents: «Les obres que quedaven per posar en marxa aquestes ucis eren més difícils que la construcció de l’altre, simplement, pels procediments d’urgència. No estaven perfectament acabades».

Notícies relacionades

«Presidenta, hi havia conductes d’oxígen perquè els pacients el rebessin asseguts esperant com en una sala d’urgències», va assegurar Gonzo. «Quedaven per acabar obres i hi havia allà una capacitat suficient, perquè aquest hospital té moltes ucis», va contestar Ayuso, provocant una nova repregunta del comunicador: »¿Aquesta és la resposta?».

A més, els costos del Zendal també van formar part de la conversa entre Ayuso i Gonzo. De fet, la presidenta en funcions de la Comunitat de Madrid va assegurar que no coneix «una obra que després sempre s’ajusti al 100% del pressupostat inicialment»: «Perquè és que, al principi, no havia de tenir la complexitat que ha tingut».