A ‘Viva la vida’

Telecinco «li roba» a TVE unes declaracions de Jesulín de Ubrique evitant citar la seva procedència

’Viva la vida’ se salta una de les regles més bàsiques del periodisme: citar la procedència d’un contingut aliè

Telecinco «li roba» a TVE unes declaracions de Jesulín de Ubrique evitant citar la seva procedència
1
Es llegeix en minuts

’Viva la vida’ es va saltar aquest dissabte un dels principis més bàsics del periodisme. El programa de Telecinco va decidir «robar-li» a TVE unes declaracions de Jesulín de Ubrique, realitzades durant la seva participació al ‘docu-reality’ «Dos parejas y un destino», en què participa fent parella amb Chenoa.  

En un acte irrespectuós i d’absoluta falta de companyerisme, el programa presentat per Emma García es va apropiar del contingut i va obviar per complet la seva procedència. »Habla Jesulín de Ubrique», es podia llegir en un rètol sense citar l’origen del contingut.

Sota aquest titular, es van transcriure literalment diferents declaracions realitzades pel torero al programa produït per Proamagna per a TVE, enquè es va relaxar i va parlar de María José Campanario i de diferents aspectes personals, en presència de Pepe Navarro (l’amfitrió del viatge a Eivissa), Periquito Delgado, La terratrèmol d’Alcorcón i l’esmentada Chenoa. 

Notícies relacionades

Sorprèn aquesta actitud de ‘Viva la vida’, quan en els últims temps ha generat diferents exclusives, com la primera imatge del rei Joan Carles, que han sigut replicades i citades per tots els mitjans digitals i programes de televisió, tant per espai de Mediaset com de la competència (Antena 3 la va posar als seus informatius i destacant degudament d’on l’havia recollit).

No obstant, no és la primera vegada que això passa a programes de Telecinco. Concretament, ‘Sálvame’ i ‘Socialité’, els dos produïts per La fábrica de la tele, han recorregut en més d’una ocasió a aquesta vergonyosa pràctica d’apropiació indeguda de contingut original, per evitar citar els seus autors i productors originals, fent-ho passar com a propi.