A ‘Salvados’

Iñaki Williams, sobre el discurs racista d’Abascal: «Espero que la gent no faci cas d’aquestes bestieses»

El jugador de l’Athletic Club i Sitapha Savané, exjugador de l’ACB, van respondre a les polèmiques declaracions del líder de Vox

Iñaki Williams, sobre el discurs racista d’Abascal: «Espero que la gent no faci cas d’aquestes bestieses»
2
Es llegeix en minuts

El racisme en la societat va ser l’eix sobre el qual va girar ‘Salvados’durant la seva entrega d’ahir a la nit, diumenge, 7 de febrer. El programa de La Sexta va comptar amb dos convidats d’excepció que van compartir les dures experiències personals que han hagut de suportar pel seu color de pell: el jugador de l’Athletic Club Iñaki Williams, de pares ghanesos, i l’exjugador de l’ACB Sitapha Savané, d’origen senegalès.

Al tractar el tema de la crisi migratòria a les Canàries, Gonzo va voler conèixer l’opinió que tenen els dos esportistes sobre el discurs xenòfob de Santiago Abascal. Es pot recordar que, aprofitant aquesta situació, el líder de Vox va visitar fa unes setmanes les illes per difondre-hi un polèmic missatge: «Aquests que venen aquí en naus d’abastament, la major part d’ells joves en edat militar, amb una forma física molt superior a la de molts de nosaltres, aquests no són refugiats». 

El polític va afirmar que som «davant una immigració massiva promoguda pels poders, per les elits i oligarquies polítiques espanyoles i europees», i va llançar un perillós missatge: «Ha d’arribar nítid i clar a tot Àfrica. El qui entra a Espanya il·legalment viurà en la il·legalitat perpètua i mai serà regularitzat».

Després de mostrar-los aquestes imatges, Gonzo li va fer una pregunta a Williams: «Com a fill d’africans que van venir a Espanya per buscar una vida millor... Quan escoltes Abascal, ¿què penses?». Després d’escoltar els atacs del president de Vox, el davanter va preferir mantenir la compostura: «Si et digués el que penso realment, crec que em ficaria en un problema». «Espero i desitjo que la gent no faci cas d’aquesta bestiesa», va admetre l’entrevistat. 

Savané, per la seva banda, considera que el discurs de Vox és «molt perillós» perquè «s’aprofita de les males situacions». «La immensa majoria de la gent està enutjada i enfadada amb el Govern central, i amb raó, per deixar tirades les Canàries amb aquesta crisi. El mateix president del Govern canari ha demanat una vegada i una altra una ajuda que no ha arribat», va assenyalar. 

Notícies relacionades

«Les Canàries han sigut colpejades gairebé més que ningú per aquesta crisi de la Covid, ja que s’hi viu del turisme. La gent està malament i la gent d’extrema dreta va on s’està malament per malmetre, per intentar pescar algun vot», va afirmar l’exjugador de bàsquet, que opina que l’objectiu d’Abascal és «reclutar persones per culpar i criminalitzar l’immigrant»

Savané va recordar que els immigrants són «els que menys culpa en tenen perquè són persones que arriben buscant una oportunitat». «Els joves que arriben en aquestes barques no són cap exèrcit», va apuntar l’esportista. D’altra banda, va lamentar que el partit d’extrema dreta «no està mirant precisament per les persones pobres». «Si guanya Abascal, Iñaki i jo pagaríem menys impostos demà i serien menys diners els que arribarien a les persones pobres que sí que ho necessiten», va finalitzar. 

Temes:

Salvados