A ‘Espejo público’

Tensió entre Susanna Griso i Salvador Illa: «És difícil sostenir tantíssimes contradiccions»

La presentadora ha criticat davant l’exministre de Sanitat els «tombs» de Fernando Simón

Tensió entre Susanna Griso i Salvador Illa: «És difícil sostenir tantíssimes contradiccions»
1
Es llegeix en minuts

Salvador Illa ha concedit aquest dijous la seva primera entrevista a la televisió després de deixar el càrrec de ministre de Sanitat. El candidat del PSC a les eleccions catalanes ha xerrat en directe amb Susanna Griso, que, a més de preguntar-li pel seu nou paper en política, li ha llançat algunes qüestions relacionades amb la gestió de la pandèmia en la tercera onada i amb els contagis disparats. 

Durant l’entrevista, la presentadora d’‘Espejo público’ ha donat pas a un vídeo amb algunes de les prediccions que ha fet Fernando Simón durant l’últim any i que ella mateixa s’ha encarregat de valorar: «Han sigut molts els tombs, les contradiccions, ha faltat material, hem tingut el rècord de sanitaris contagiats... ¿No hauria d’haver cessat el doctor Simón molt abans?». 

Després d’escoltar l’opinió de Griso, Illa no ha dubtat a sortir en defensa de l’epidemiòleg: «Miri, Fernando Simón és un servidor públic com la copa d’un pi, si m’ho permet». Ha afirmat a més que té «molt apreci a la feina que ha fet» i ha recordat que «ens enfrontem a un virus que presentava molts aspectes desconeguts i que hem anat descobrint». 

Notícies relacionades

«A mi, aquestes persones que encerten la travessa els dilluns no em mereixen gaire reconeixement ni cap mèrit», ha admès el candidat a la presidència de la Generalitat. De Simón ha dit també que és «una persona honesta i treballadora que no ha escatimat, s’ha envoltat d’un equip de col·laboradors molt potent, que ha treballat colze a colze amb les comunitats autònomes i en connexió amb els organismes internacionals i europeus». 

«Crec que ha fet una tasca, si m’ho permet, molt decent. Tant de bo hi hagués molts més Fernandos Simons en aquest sentit», ha finalitzat Illa davant Griso, que s’ha mantingut en la seva opinió: «Bé, si més enllà de ser decent, hagués sigut una bona tasca... Potser a aquest país li hauria anat una miqueta millor, perdoni’m, senyor Illa». «En fi, és difícil de sostenir tantíssimes contradiccions aquest últim any», ha conclòs la presentadora abans de passar a un altre tema.