A ‘Ya es mediodía’

El missatge de Javier Ruiz als seguidors del Rubius: «Quan no es paguen impostos, t’estan robant»

El periodista esclata després de conèixer la seva marxa a Andorra i adverteix que Hisenda podria prendre mesures

El missatge de Javier Ruiz als seguidors del Rubius: «Quan no es paguen impostos, t’estan robant»
2
Es llegeix en minuts

La marxa a Andorra d’alguns ‘youtubers’ com el Rubius per pagar menys impostos continua generant controvèrsia. Javier Ruiz va esclatar aquest dimecres passat al tractar aquest tema a ‘Ya es mediodía’, llançant un contundent missatge als seguidors d’aquests ‘influencers’: «Us estan robant».

«És igual que et robi Cristiano o Messi. Quan no es paguen impostos, t’estan robant. Ells viuran de puta mare i tu no», va assegurar el periodista, qualificant aquests influencers com els «nous penques» i assegurant que estan «educant la següent generació a no pagar impostos»: «Els estan explicant a nois de 15 i 17 anys que pagar impostos és de looser, de perdedors, però que la família d’aquests nois és a Espanya i les seves prestacions públiques les paguem entre tots».

Posted by POLITIKEO UM7BJ on Tuesday, January 19, 2021

A més de posar en valor la posició de persones com Ibai Llanos, que va defensar la tributació a Espanya, el periodista va posar èmfasi en com de perillosos poden ser aquest tipus de discursos, advertint que l’Agència Tributària hi podria prendre mesures: «Els tècnics ens van dir ‘compte, que l’activitat la continuen fent aquí.’ És a dir, que te’n vagis allà probablement no comporta també la teva tributació. Potser els fan tornar».

Aquesta polèmica va sorgir després que el Rubius, un dels ‘youtubers’ de més èxit a Espanya, anunciava fa uns dies que traslladarà la seva residència a Andorra. «Em mudaré amb la meva senyora. Per fi està decidit», deixava caure enmig d’una retransmissió de Twitch mentre explicava el principal motiu que, segons ell, l’ha portat a prendre aquesta decisió: «Me n’hauria anat fa molts anys. Literalment, tots els meus amics són allà».

Notícies relacionades

No obstant, el creador de contingut va anar donant alguna pinzellada sobre la raó real per la qual es muda al principat, que és una destinació habitual per a nombrosos famosos, esportistes i també ‘youtubers’ que volen pagar menys impostos. «Òbviament és un plus», va reconèixer el Rubius, que al ser conscient de les crítiques que li anaven a ploure, va mirar de justificar-se: «Fa deu anys que pago la meva carrera de Youtube aquí»

Es pot recordar que a Andorra el tipus màxim de l’IRPF és del 10%, mentre que a Espanya arriba al 47%. El creador de la sèrie ‘Virtual hero’ (Movistar+) i ‘coach’ del ‘talent show’ ‘Top Gamers Academy (Neox) segueix d’aquesta manera els passos d’altres companys de professió com Vegeta777, Willyrex i The Grefg, que acaba de batre el rècord mundial d’espectadors a la plataforma Twitch.