Polèmica

Rubius anuncia que es muda a Andorra i reobre el debat sobre els impostos dels youtubers

El creador de contingut trasllada la seva residència al país pirinenc per beneficiar-se del seu sistema tributari

Rubius anuncia que es muda a Andorra i reobre el debat sobre els impostos dels youtubers
2
Es llegeix en minuts

Rubius, un dels youtubers de més èxit a Espanya, anunciava fa uns dies que traslladarà la seva residència a Andorra. «Em mudaré amb la meva dona. Per fi està decidit», deixava caure enmig d’una retransmissió de Twitch mentre explicava el principal motiu que, segons ell, l’ha portat a prendre aquesta decisió: «Me n’hauria anat fa molts anys. Literalment, tots els meus amics són allà».

No obstant, el creador de contingut va anar donant alguna pinzellada sobre la raó real per la qual es muda al principat, que és una destinació habitual per a nombrosos famosos, esportistes i també youtubers que volen pagar menys impostos. «Òbviament és un plus», va reconèixer Rubius, que al ser conscient de les crítiques que li plourien, va mirar de justificar-se: «Deu anys de la meva carrera a Youtube els he pagat aquí»

S’ha de recordar que a Andorra el tipus màxim de l’IRPF és del 10%, mentre que a Espanya assoleix el 47%. El creador de la sèrie ‘Virtual Hero’ (Movistar+) i ‘coach’ del ‘talent show’ ‘Top Gamers Academy’ (Neox) segueix d’aquesta forma els passos d’altres companys de professió, com Vegeta777, Willyrex o The Grefg, que acaba de batre el rècord mundial d’espectadors a la plataforma Twitch. 

Fa uns mesos, Rubius no ocultava el seu descontentament amb Hisenda: «M’ha tingut en el punt de mira des del dia u i sempre ha intentat putejar-me. Ho he fet tot bé, tot legal. Però per ser l’únic tonto que s’ha quedat a Espanya, em putegen a mi». «Em sembla de puta mare haver de pagar, per això no me n’he anat. ¿Però per què em persegueixen a mi tota l’estona?», es preguntava el jove, que finalment també ha acabat mudant-se a Andorra. 

Notícies relacionades

L’anunci del youtuber, que compta amb gairebé 40 milions de subscriptors, ha reobert el debat sobre la «fugida» dels ‘influencers’ i altres personatges famosos al país veí per beneficiar-se del seu sistema de tributació i evitar pagar impostos a Espanya. 

Una de les reflexions que més han triomfat durant les últimes setmanes és la d’ Ibai Llanos, que abans de conèixer-se el cas de Rubius, defensava que es paguin més impostos si es guanyen més diners. «És normal que a la gent rica li treguin moltíssims diners. Menys els haurien de treure als qui guanyen 1.000 euros o menys». «Jo visc de puta mare i m’és igual que me’n treguin la meitat perquè continuo vivint de sobres. Si no me n’he anat a Andorra és perquè no m’ha sortit dels collons», defensava el comentarista de videojocs, que arrasa a les xarxes socials. 

Temes:

El Rubius