CASA AMB 125 CÀMERES

‘Gran hermano’ torna als seus orígens: així ha tornat als Països Baixos després de 15 anys

El ‘reality’ torna al lloc on va néixer amb una edició conjunta amb Bèlgica, país que tampoc produïa el format des de fa 14 anys

‘Gran hermano’ torna als seus orígens: així ha tornat als Països Baixos després de 15 anys
2
Es llegeix en minuts

‘Gran hermano’ continua amb la seva tornada a les principals cadenes de televisió del món. Després d’haver tornat recentment a països com Alemanya, Portugal, Suècia i Austràlia després del seu èxit en els inicis dels anys 2000, el ‘reality’ de convivència acaba de tornar als Països Baixos, lloc on va néixer el 1999, amb una nova edició conjunta amb Bèlgica i en què participaran 8 concursants (4 de cada territori).

Geraldine Kemper (en la cadena neerlandesa) i Peter Van de Veire (en la flamenca) seran els presentadors d’aquesta nova edició conjunta a què s’han apuntat més de 5.000 persones en el seu procés de càsting. Aquesta temporada suposa la tornada a Bèlgica i als Països Baixos del ‘reality’ després de, respectivament, 14 i 15 anys sense emetre’s.

Construïda en un aparcament pròxim a la seu de Endemol Shine Netherland i al Johan Cruyff Arena d’Amsterdam, 125 càmeres vigilen els moviments dels concursants durant els 100 dies que durarà el concurs en aquesta casa futurista amb un únic dormitori, vestidor, confessionari d’alta tecnologia, quatre dutxes individuals i un jardí amb barbacoa, jacuzzi i sauna finlandesa.

D’altra banda, perquè no es repeteixin episodis viscuts en altres adaptacions de ‘Big brother’ al món, aquesta edició compartida dels Països Baixos i Bèlgica també ha adaptat algunes mesures per evitar agressions sexuals durant la convivència, a més de només facilitar vi o cervesa, i no begudes espirituoses als habitants de la casa. «L’any passat, en ‘Big brother’ de Suècia van decidir que, si volies tenir sexe, primer havies d’aixecar el polze cap a la càmera. Ho hem adoptat. Està clarament establert en el nostre llibre de regles que hem discutit amb tots», va assegurar Jeroen Compeer, productor executiu del format, en declaracions al diari holandès ‘De Volkskrant’.

2021: ¿l’any de la tornada de ‘Gran hermano’ a Espanya?

Notícies relacionades

D’aquesta manera, ‘Big brother’ torna als seus orígens en un moment en què es tenen poques novetats sobre la tornada del format a Espanya. El mes de novembre passat, Mediaset va confirmar que estava en negociacions amb Zeppelin TV, que va anunciar un nou protocol contra abusos sexuals. «No tenim pensat com tornarà, però segurament serà amb personatges coneguts. Tampoc sabem a quina altura de l’any ni de quina manera», va assegurar Manuel Villanueva, director general de continguts del grup en la roda de premsa de ‘La casa fuerte 2’.

A falta de conèixer-se’n més detalls, la manera en què ‘Big brother’ tornarà als Països Baixos i Bèlgica és molt similar al model que va aventurar Mercedes Milá en un dels directes de YOTELE LIVE! amb Ricky García: «En aquest moment en què l’austeritat serà imprescindible, crec que s’hauria d’anar a un GH més petit, més concentrat, amb menys exigències dels concursants. Un GH més reduït».