YOTELE LIVE

Francine Gálvez: «Vaig deixar de presentar el 'Telediario' de TVE el 1992 per manipulació informativa»

La periodista ha recordat en una entrevista en directe amb Ricky García la seva etapa com a presentadora dels informatius del cap de setmana de la cadena pública, que va deixar de manera voluntària

francine-galvez

francine-galvez

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Després de l’adquisició per part d’Amazon Prime Vídeo de ‘Confianza ciega’, emès per Antena 3 fa 18 anys, Francine Gálvez ha tornat al primer pla de l’actualitat televisiva. La periodista ha recordat la seva etapa de presentadora del ‘reality’ produït per Zeppelin en un directe a Instagram amb Ricky García, en el qual també ha parlat del seu pas pels informatius de TVE.

La presentadora va revolucionar els telenotícies al convertir-se en la primera dona negra que es posava al capdavant d’un ‘Telediario’ de la cadena pública (una cosa que avui no seria res estrany), primer amb Mari Pau Domínguez i després amb Ana Blanco, que continua en el dia d’avui, incombustible, com a rostre veterà dels informatius de la cadena.

Francine Gálvez ha explicat al director d’aquest portal com era treballar a la seu de Torrespaña en aquella època, en què les acusacions de manipulació ja estaven a l’ordre del dia. De fet, la presentadora, que llavors tenia tot just 23 anys, ha explicat al director d’aquest portal que va ser el primer a abandonar voluntàriament el seu lloc davant les càmeres després de ser testimoni en primera persona de la basta utilització que  el govern de Felipe González feia de l’ens públic.

Notícies relacionades

France Gálvez recorda que, en aquell temps, a TVE se silenciava un dels casos més grans de corrupció: «Em va tocar una etapa molt dura. Era massa jove, massa innocent i creia massa en el periodisme. Fins que vaig veure que en el ‘Telediario’ que presentava no es podia parlar del cas de Juan Guerra. A TVE ni s’esmentava». «Jo havia estudiat periodisme amb l’ànim de poder intervenir donant informació a la gent, però no per fer l’onada al poder», afirma la comunicadora. 

«Em semblava il·lícit que se m’utilitzés com a cara visible d’un missatge, que era fer veure a la societat espanyola que no passava res. Hauria de comprovar-ho, però crec que soc l’única persona que ha deixat el ‘Telediario’ per qüestions d’ètica», assegura Gálvez, que davant aquest panorama, va prendre la decisió d’abandonar els informatius: «Vaig dir que si em volien per fer l’onada al Govern, es busquessin una altra persona. I això van fer [rialles]. Van tornar a trucar a Rosa María Mateo»

Temes:

TVE