CARA A CARA

Ana Rosa s'enfronta a Ortega Smith per la violència de gènere: «Les dones estan sent assassinades»

La presentadora ha mostrat el seu enuig amb el portaveu de Vox per negar la violència masclista

ana-rosa-ortega-smith

ana-rosa-ortega-smith

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Javier Ortega Smith, portaveu de Vox, ha participat aquest matí en ’El programa de na Rosa’. Ho ha fet un dia després de boicotejar el minut de silenci convocat per l’assassinat d’una dona a Madrid, exhibint una pancarta en la qual podia llegir-se: «La violència no té gènere». Per aquesta raó, Ortega Smith va protagonitzar una topada amb l’alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, del qual el mateix representant del partit ultradretà ha parlat a Telecinco

«A Vox ningú li donarà lliçons sobre el que significa la lluita contra la violència, el respecte envers la dona i la protecció a les dones que han sigut atacades», ha assenyalat Ortega Smith en ’El programa de Ana Rosa’. Les intervencions del polític no han agradat a la presentadora, que ha replicat posant dades sobre la taula: «500 dones van ser assassinades entre el 2008 i el 2016 en mans de les seves parelles. 67 homes. Aquesta és la dada»

«Ningú defensa que les dones matin els homes ni que els homes matin les dones, però això és una plaga. Les dones estan sent assassinades per les seves parelles i exparelles, i vostès com a governants han de protegir-nos específicament», ha explicat Ana Rosa, visiblement molesta amb Ortega Smith. Ell, per la seva banda, ha intentat sortir del pas assenyalant que la Constitució «no fa diferència ni per raó de sexe, ni per orientació sexual, ni per edat, ni per religió ni per opinió política». 

Notícies relacionades

«Per a Vox, tots els espanyols que pateixin violència en l’àmbit de la família han d’estar protegits. Per a nosaltres, la protecció d’una dona ha de ser igual que la d’un home», ha afirmat el convidat, que ha afegit: «Una dona que sigui assassinada, maltractada o agredida per la seva parella heterosexual ha de tenir la mateixa protecció que quan és agredida o assassinada per la seva parella lesbiana». «Això és el que estem dient», ha assenyalat.

Unes declaracions que han cridat l’atenció d’Ana Rosa, que li ha recordat que aquest no és el seu discurs: «No senyor Smith, això no és el que estan dient. Vostès diuen que hi ha una violència, però que no hi ha una violència específica contra les dones».