Secció recomanada per

Neix Wikidata, la base de dades lliure

El projecte ofereix un fons d'informació d'accés il·limitat

És transversal i compartit entre les 280 versions de Viquipèdia existents

El projecte ofereix un fons d’informació d’accés il·limitat.

El projecte ofereix un fons d’informació d’accés il·limitat. / WIKIDATA

1
Es llegeix en minuts
CARLOTA MARZO / Barcelona

Lainformació lliureha fet un pas més. Wikimedia ha posat en funcionamentWikidata, unabase de dadesd'accés il·limitat que és transversal i compartida amb totes les 280 versions deViquipèdia, de manera que arriba a més de 25 milions d'articles.

Notícies relacionades

L'objectiu principal és facilitar la feina als editors de Viquipèdia. "Wikidata és una eina molt important per mantenir la informació deViquipèdiaactualitzada en totes les llengües", segons el director executiu de la Fundació Wikimedia, Sue Gardner. "Abans que existís, els editors havien d'actualitzar manualment centenars d'entrades en diferents llengües cada vegada que una persona famosa moria o que un líder polític canviava. AmbWikidatanomés cal introduir una vegada lainformaciói apareixerà en totes les llengües. Això fa més fàcil la feina i ajuda a mantenir la Viquipèdia més actualitzada", explica Gardner.

LLIURE ACCÉS

"Un dels objectius de Wikidata és recopilar elconeixement de tot arreu del planeta d'una manera estructurada perquè tothom se'n pugui beneficiar, ja siguin els internautes que posen al dia algunes dades com els enginyers que poden utilitzar aquesta informació per crear nous productes per millorar l'accés al coneixement", resumeix el director del projecte Wikidata, Denny Vrandecic. Per això, aquesta base de dades centralitzada és delliure accésper a qualsevol persona que la vulgui consultar, seguint amb l'esperit dels projectes 'Wiki'.